< Terug naar overzicht

Jan Vercamst herverkozen als voorzitter liberale vakbond

Jan Vercamst is herbevestigd als voorzitter van de liberale vakbond. Op het statutair congres van vorige vrijdag is hij herkozen met 99,18 procent van de stemmen.

Jan Vercamst (57) startte zijn professionele carrière in 1975 bij de Rijksdienst voor Arbeidsvoorzieningen (RVA). In 1978 stapte hij over naar de liberale vakbond ACLVB en werkte er op de juridische dienst. Tussen 1986 en 1989 was hij propagandist West-Vlaanderen.

In 1989 werd Vercamst Vlaams gewestsecretaris, in 2007 werd hij een eerste keer verkozen als nationaal voorzitter.

De liberale vakbond heeft de voorbije vier jaar het aantal leden zien stijgen met 11 procent. Na de sociale verkiezingen van 2008 verstevigde de ACLVB zijn aanwezigheid in de overlegorganen van ondernemingen. Sinds 2010 heeft de liberale vakbond twee vertegenwoordigers in de Nationale Arbeidsraad (NAR) en de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB).

“Eén van de belangrijkste doelstellingen wordt werknemersparticipatie. Maar ook de harmonisatie van het statuut arbeiders en bedienden, het behoud van de automatische indexering van de lonen en de motiveringsplicht bij ontslag zijn andere belangrijke uitdagingen”, aldus Vercamst.

In 2012 viert de liberale vakbond zijn 120ste verjaardag.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen