< Terug naar overzicht

Jan Hoste HR-manager bij Sabam

Jan Hoste is de nieuwe HR-manager bij Sabam, de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers. De organisatie telt 330 medewerkers.

Jan Hoste (51) behaalde in 1982 een master in Economische Wetenschappen (afstudeerrichting Bedrijfseconomie) aan de Universiteit Gent.

In 1983 startte hij zijn carrière als assistent personeelschef bij Sylvania Tienen. Na zijn militaire dienst ging hij in 1984 aan de slag als assistent HR-directeur bij Sadaci Gent, waarna hij doorgroeide tot administratief directeur met eindverantwoordelijkheid voor HR, aankoop, financiën en IT.

In januari 2001 werd hij HR-directeur bij Papyrus Belgium, een groothandel in papier, een onderdeel van een Zweedse groep. In deze sterk competitieve markt werd er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de leiderschapskwaliteiten van het management.

Sinds eind mei 2012 is Jan Hoste HR-manager bij Sabam, de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers. De organisatie telt 330 medewerkers.

“Mijn doel is een HR-strategie uit te werken die zal bijdragen tot de realisatie van de business-strategie. Daarnaast gaat er ook speciale aandacht naar onder meer competentiemanagement, loopbaanplanning en retentie”, vertelt Hoste.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen