< Terug naar overzicht

Jan Goossens general manager Marpobel en Belgian Oil Services

Jan Goossens heeft na 16 jaar BASF verlaten en is nu general manager van Marpobel en Belgian Oil Services. Hij zet de stap van HRM naar general manager.

Jan Goossens (43) studeerde in 1990 af als licentiaat Scheikunde aan de Universiteit Gent. In 1994 behaalde hij er de graad doctor in de Scheikunde.

De voorbije 16 jaar oefende Jan Goossens verschillende functie uit bij BASF Antwerpen. Hij startte er in 1995 als kwaliteitsmanager. Nadien was hij projectmanager, supply chain manager en operations manager in verschillende business units van BASF. De laatste 2,5 jaar was Jan Goossens er HR-manager.

Als HR-manager was zijn grootste uitdaging het managen van de crisis in 2009 en het vermijden van economische werkloosheid door het tijdelijk herscholen en herplaatsen van een 300-tal medewerkers.

Sinds mei 2011 is Jan Goossens general manager bij Marpobel en Belgian Oil Services (BOS), twee zusterondernemingen in de Antwerpse havenzone met Van Gansewinkel (NL) en Groep Machiels (B) als aandeelhouders.

Marpobel is een ‘havenontvangstinstallatie’ gecombineerd met een chemische installatie waarin olie-water-mengsels worden gerecycleerd. De aanvoer van de recyclagestromen wordt in belangrijke mate door zusterbedrijf BOS verzorgd, dat met onder meer 5 tankboten olieresidu’s en spoelwaters van zeeschepen verzameld. Daarnaast verzorgen zowel Marpobel als BOS cleanings van schepen, tankwagens en spoorwagons.

“De productiecapaciteit van de Marpobelinstallatie is recent verhoogd en ook voor BOS staan investeringen op stapel. Mijn taak is beide ondernemingen verder te ontwikkelen en hun toppositie binnen de Antwerpse haven versterken, maar ook om nieuwe markten voor recyclage van olie aan te boren. Vanuit mijn HR-ervaring zie ik ook een persoonlijke doelstelling, namelijk het mee verder ontwikkelen van het managementteam en andere medewerkers, alsook het aantrekken van nieuwe talentvolle collega’s. Want nog meer dan in andere regio’s is er een nijpend tekort aan technische profielen”, zegt Jan Goossens.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen