< Terug naar overzicht

Jan Coolbrandt nieuwe voorzitter van ACV Openbare Diensten

Jan Coolbrandt werd vorige week verkozen tot voorzitter van ACV Openbare Diensten. Hij neemt de fakkel over van Luc Hamelinck, die de voorbije 25 jaar de vakbondscentrale heeft geleid.

Na zijn studies ging Coolbrandt aan de slag bij de federale overheid. Eind jaren 1970 maakte hij de overstap naar het Algemeen Christelijk Vakverbond. In 1984 ruilde hij ACV Nationaal in voor ACV Openbare Diensten, waar hij sinds 1988 nationaal secretaris is van de sector Vervoer. Sindsdien maakt hij ook deel uit van het dagelijks bestuur.

Als nationaal secretaris Vervoer was hij verantwoordelijk voor de onderhandelingen in het kader van het faillissement van Sabena, tot vandaag nog altijd het grootste faillissement in de Belgische geschiedenis.

“Ik wil voortbouwen op het werk van mijn voorganger. De openbare sector heeft het echter de afgelopen jaren bijzonder moeilijk gehad. We staan als maatschappij voor een aantal cruciale uitdagingen. Samen met de centrale en met al onze militanten en leden wil ik onze vakbeweging verder uitbouwen en zal ik blijven hameren op het belang van goed werkende openbare diensten en bedrijven, en van goed uitgebouwde collectieve voorzieningen”, zegt Coolbrandt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen