< Terug naar overzicht

Ingrid Van Bouchaute HR-manager Verwater Belgium

Ingrid Van Bouchaute is de nieuwe HR-manager van Verwater Belgium, deel van de internationale Verwater Group, gespecialiseerd in het bouwen, onderhouden en vijzelen van opslagtanks.

Ingrid van Bouchaute (35) startte begin deze maand als HR-manager bij Verwater Belgium. Ze is verantwoordelijk voor het hele HRM en krijgt daarbij ondersteuning van een payroll-verantwoordelijke en een administratieve kracht.
Van Bouchaute: “Mijn focus zal liggen op alles wat te maken heeft met het uitwerken van een geïntegreerd HR-beleid voor een personeelsbestand dat op enkele jaren tijd is uitgegroeid van 50 naar 210 medewerkers. Ik denk aan duidelijke functiebeschrijvingen en competentieprofielen opzetten, verder professionaliseren van het wervings- en rekruteringsbeleid, een goed retentiebeleid uitbouwen, en inspanningen leveren inzake training en ontwikkeling, talentmanagement, performance management, interne communicatie en dies meer.”
Verwater telt zo'n 170 arbeiders en 40 bedienden. Het merendeel van de arbeiders is actief op werven in de Antwerpse (petro)chemie.
Van Bouchaute komt over van Rio Tinto Diamonds, waar ze Senior HR Development Officer was. Haar job werd na ezowat vijf maanden geschrapt, omwille van de overlap met globale HR-activiteiten, de financiële crisis en noodzaak tot gebruik van Shared Service Centers. Voorheen was ze vier jaar in dienst als HR Professional bij SITA en 2,5 jaar als junior HR-manager voor de business unit ‘Research, Development & Innovation’ van Umicore. Tussen 1996 en 2001 deed ze ervaring op bij Ernst &Young Consulting - Cap Gemini als consultant en senior consultant.
Van Bouchaute is master in de Bedrijfspsychologie (1996, KU Leuven) en master na master in Personnel Management (UAMS).

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen