< Terug naar overzicht

Ilse Matthijssens talentmanager bij EDF Luminus

Ilse Matthijssens evolueerde van HR-businesspartner Retail & Business Solutions tot talentmanager bij EDF Luminus, de tweede grootste elektriciteitsproducent en energieleverancier op de Belgische energiemarkt.

Ilse Matthijssens (40) is licentiate Politieke & Sociale Wetenschappen, optie Communicatiewetenschappen (KU Leuven, 1996) en volgde in 2003 aan UAMS de opleiding Personeelsbeleid.

In 1996 startte Matthijssens haar carrière als recruitment assistant bij American Airlines. Vervolgens oefende ze generalistische HR-rollen uit bij onder andere Virgin Express en Excel. In 2003 stapte ze over naar EDF Luminus, aanvankelijk als verantwoordelijke voor rekrutering en selectie.

In 2007 werd ze HR-businesspartner voor de afdelingen Retail & Business Solutions. Eén van haar meest recente verwezenlijkingen was in het kader van het ‘one company project’, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor het begeleiden van de reorganisatie van de klantendienst.

Sinds mei 2012 is Matthijssens talentmanager bij EDF Luminus, de tweede grootste elektriciteitsproducent en energieleverancier op de Belgische energiemarkt (een filiaal van de groep EDF).

Als talentmanager is Matthijssens onder meer verantwoordelijk voor het aanwerven van de juiste medewerkers en het ontwikkelen van medewerkers. Daarnaast vallen ook het ontwikkelen, verbeteren en implementeren van processen rond perfomance management, carrièremanagement, talentmanagement en successieplanning onder haar verantwoordelijkheid.

“Een eerste prioriteit is het verder ontwikkelen van het leiderschap in onze organisatie, zodat onze medewerkers gemotiveerd blijven om onze ambitie waar te maken. Het uittekenen van een kwalitatief opleidingsaanbod dat aansluit bij onze strategie moet ervoor zorgen dat onze medewerkers ook over de nodige competenties beschikken. Als ‘preferred employer’ willen we de juiste talenten aantrekken en behouden. De uitbouw van onze human capital processen moet ons hierbij helpen”, licht Matthijssens toe.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen