< Terug naar overzicht

Ilse Janssens van CM naar Emmaüs

Ilse Janssens, nationaal diensthoofd HR van de Christelijke Mutualiteiten, heeft na 17 jaar de organisatie verlaten. Sinds augustus is ze HR-coördinator bij de Groep Emmaüs.

Ilse Janssens (43) is licentiaat Romaanse Filologie (KU Leuven,1987). Ze volgde een postgraduaat Relations Internationales et Politique Comparée (Université Catholique de Louvain, 1988). Ze deed na haar studies een jaar ervaring op als medewerker op het personeelsdepartement bij de Generale Bank (nu Fortis).

In 1991 werd ze verantwoordelijke voor de cel HRM bij de Christelijke Mutualiteiten (CM). Zeven jaar later promoveerde ze tot nationaal diensthoofd HR. Ze blikt tevreden terug: “Bij CM heb ik veel kansen gekregen om het HR-beleid te professionaliseren. Na 17 jaar kan ik terugkijken op mooie realisaties zoals een nieuw functieclassificatie- en verloningsbeleid voor 5000 medewerkers, de invoering van competentiemanagement, de creatie van de jobsite, de uitbreiding van CM-Campus voor interne opleidingen en de groei naar een team met zowel nationale, als regionale HR-professionals.”

Nu heeft Janssens naar eigen zeggen “zin om opnieuw iets nieuws te beginnen met valorisatie van haar HR-expertise in de not-for-profit.” Ze wil “de gezondheidssector van binnenuit leren kennen.” Als HR-coördinator bij de groep Emmaüs moet dat mogelijk zijn.

Groep Emmaüs is een koepel van 21 gezondheids- en welzijnsvoorzieningen (waaronder twee algemene ziekenhuizen, een psychiatrisch ziekenhuis, enkele woon- en zorgcentra, dienstverleningscentra en kinderdagverblijven) in de regio Mechelen-Antwerpen. De groep telt ruim 5500 medewerkers. Als HR-coördinator heeft Janssens als doel, samen met de HR-verantwoordelijken en directies van alle voorzieningen, het HR-beleid van de groep krachtiger uit te bouwen.

Ilse Janssens wordt bij CM opgevolgd door Els Van Holderbeke, nu diensthoofd op het juridisch departement van CM (zie volgende bericht).


In HR Square nr. 58 licht Ilse Janssens haar verwezenlijkingen bij CM én haar nieuwe uitdagingen bij Emmaüs toe in de rubriek Profiel. Geïnteresseerd in dit verhaal? Neem contact op met HR Square via bert@hrsquare.be of tel. 053/60.56.75.


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen