< Terug naar overzicht

HR Director Marc Van Handenhove wordt CEO Compass Group

Marc Van Handenhove is de nieuwe algemeen directeur van Compass Group België. Hij fungeerde de afgelopen twee jaar als internationaal HR-verantwoordelijke.

Marc Van Handenhove (51) keert met zijn benoeming terug naar België. Sinds 2007 was hij verantwoordelijk voor de internationale human resources. Hij werkte vanuit de wereldwijde hoofdzetel van de Compass Group (catering en facility services) nabij Londen.
Voordien werkte hij zes maanden voor Compass Group in Parijs. Hij was eerder actief bij Opel Belgium, General Motors Europe in Zürich, DHL en Newell Rubbermaid, vooral in operations, purchasing en human resources.
Van Handenhove over zijn carrièrestap: “Als verantwoordelijke voor internationaal HR heb ik me de laatste twee jaar vooral gericht op de competentieontwikkeling van het leadership team (top 500). De fundamenten hiervoor waren de introductie van een wereldwijd systeem rond prestatiemanagement en successieplanning, en het ontwikkelen en uitrollen van een strategisch opleidingsprogramma (‘Mapping For Value’). Meer dan 1500 leiders uit de Compass Group hebben aan dit programma deelgenomen. We hebben veel aandacht gegeven aan best practices op het gebied van productiviteitsverbetering en organisatieontwikkeling. Optimalisatie van structuren, verhoogde flexibiliteit van medewerkers en de introductie van werkplanningsinstrumenten hebben ons hierbij sterk geholpen. De omschakeling van een puur cateringbedrijf naar een geïntegreerd servicesbedrijf is een hele uitdaging en kondigt nu de volgende fase aan in het ontwikkelingsproces waarvan de fundamenten gelegd zijn, maar de implementatie nu op gang komt.”

De Compass Group opteert om de structuur van één directie voor België en Nederland op te zeggen en Compass Group België opnieuw onder een afzonderlijke directie te brengen. Van Handenhove is de algemeen directeur, Didier Claassens (ex-Randstad) is sinds vorig jaar de HR Director België.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen