< Terug naar overzicht

Hans Cockx wordt HR-directeur VRT

Op 1 juni wordt de voormalige HR-directeur van de mediagroepen Corelio (o.m. De Standaard en Het Nieuwsblad) en Sanoma (o.m. Flair en Libelle) de nieuwe algemeen directeur Human Resources van de Vlaamse openbare omroep VRT.

Hans Cockx (54) behaalde een master in de Organisatiepsychologie aan de KU Leuven (1986) en een MBA aan de Antwerp Management School (1989). Zijn eerste carrièrestappen zette hij in de werving en selectie bij Berenschot in 1987. Een jaar later al werd hij HR-manager bij Agfa Gevaert. Nog een jaar later ging hij aan de slag als vice-president Corporate Services bij Xeikon.

In 2003 begon hij aan zijn loopbaan in de mediasector, eerst als verantwoordelijke voor Human Resources, Facility & Program Management bij Sanoma (de uitgever van onder meer Flair, Story, Libelle en Humo). In 2010 trok hij naar Corelio Media (toen uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad) als corporate HR-director. Vanuit die functie leidde en begeleidde hij er diverse reorganisaties en fusies.

Bij zijn overstap naar de openbare omroep VRT houdt hij het voorlopig bij een persbericht, waarin hij onder meer opmerkt: “Heel de mediasector maakt momenteel een belangrijke transformatie door. Voor de VRT is dat niet anders. Ik kijk ernaar uit om die transformatie mee te vertalen in een nieuw en aangepast human-resourcesbeleid voor de openbare omroep.”

Bron: De Standaard (standaard.be), VRT (vrt.be/nieuws)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen