< Terug naar overzicht

Guido Brants volgt Nico Steyaert op

Guido Brants is de nieuwe HR-manager van het Center of Competence TV, onderdeel van de Philips-divisie Consumer Lifestyle. Hij volgt Nico Steyaert op, die benoemd werd tot HR Director Emerging Markets Healthcare.

Guido Brants (44) is licentiaat Pedagogische Wetenschappen (KU Leuven, 1987) en master in Business Administration (KU Leuven, 1997). Hij startte zijn carrière bij Monroe als Human Resources Officer in 1989. Drie jaar later trad hij in dienst bij elektronicaconcern Philips.
Aanvankelijk was hij HR Officer bij Philips Professional Systems te Brussel, maar hij maakte al snel carrière. In 1996 werd hij Area Sales Manager voor Philips Lighting te Turnhout. Hij zou deze functie tot in 2007 vervullen. Dan kreeg Brants een nieuwe opdracht vanuit het hoofdkwartier van Philips België te Brussel. Hij ging, in het kader van de acquisitie van Partners In Lighting (onder andere verlichtingsgroep Massive), de HRM-integratie van deze groep in België begeleiden.
Na twee jaar als Post-Merger Integration Project Manager volgt nu dus een nieuwe uitdaging bij Philips Consumer Lifestyle (de divisie die de bekende consumentenproducten levert), Center of Competence TV (Brugge).
Als HR-manager zal Brants het HRM uitzetten voor een 500-tal medewerkers, van wie de helft ingenieurs. Het Center of Competence TV doet voornamelijk aan onderzoek en ontwikkeling om met innovatieve tv-toestellen het hoogste marktsegment te bedienen.

Het elektronicaconcern Philips bestaat wereldwijd uit drie grote divisies: Consumer Lifestyle (de bekende consumentenproducten), Lighting (specifieke lichttechnologie, zoals de vestiging te Turnhout) en Healthcare.
Guido Brants volgt dus Nico Steyaert op, die in februari 2009 toetrad tot het Emerging Markets Accelerator Team van Philips, een multidisciplinair team dat de groei van Philips in de ‘groeimarkten' moet versterken.
Steyaert draagt als HR Director Emerging Markets de leiding van specifieke HR-programma’s en projecten voor de markten als China, India, Rusland en Brazilië. Hij stippelt het HR-beleid uit voor zowat 2300 werknemers. Alle informatie over de carrièrestap van Nico Steyaert vindt u hier.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen