< Terug naar overzicht

Georges Carlens topambtenaar RVA

Georges Carlens volgt op 1 oktober 2009 Karel Baeck op als de nieuwe administrateur-generaal van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

Georges Carlens (52), jurist van opleiding, is nu nog actief als kabinetschef van de federale minister van Werk Joëlle Milquet (CDH). Hij had er al een lange carrière bij de RVA opzitten, toen hij op 1 januari 2008 aan de slag ging op de kabinetten van achtereenvolgens Josly Piette en Milquet. Zijn loopbaan bij de RVA begon in 1982. Hij klom er op tot directeur-generaal van de dienst Reglementering en Geschillen, wat hem verantwoordelijk voor de strijd tegen fraude maakte. Vlak voor die promotie had hij al een keer een overstap naar een kabinet gemaakt. Tussen 1993 en 1999 werkte hij als adviseur en adjunct-kabinetschef onder de toenmalige CVP-minister van Werk Miet Smet. Carlens heeft verschillende publicaties op zijn naam staan in verband met de werkloosheidsreglementering.

Met Karel Baeck vertrekt een monument in de administratie van de sociale zekerheid. Sinds 1990 leidt hij onafgebroken de RVA. Toen hij in 2006 de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar had bereikt, vroeg en verkreeg hij van de regering-Verhofstadt de toelating om er nog drie jaar extra bij te doen. In 2001 werd Baeck uitgeroepen tot 'Overheidsmanager van het Jaar', als beloning voor de modernisering van de RVA-dienstverlening.

Bron: De Tijd

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen