< Terug naar overzicht

Geert Van Hootegem nieuwe algemeen directeur HIVA

Op 1 oktober 2017 wordt Geert Van Hootegem de nieuwe algemeen directeur van HIVA, het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KU Leuven. Hij is een arbeids- en organisatiesocioloog en is als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Professor Geert Van Hootegem (54) is gespecialiseerd in organisatie- en jobdesign, en onderzoekt de effecten ervan voor werknemer en bedrijf. De voorbije jaren werd daarbij vooral gefocust op de zorgsector. Hij is ook de oprichter van Flanders Synergy en de initiator van de beweging met betrekking tot de Innovatieve Arbeidsorganisatie en Workplace Innovation (bijvoorbeeld European Workplace Innovation Network, een Europees leernetwerk voor innovatieve arbeidsorganisatie).

Geert van Hootegem is een academicus die zich ook laat kennen door zijn ondernemerschap en engagement. Via inspirerende lezingen en interventies op het terrein demonstreert hij sociologie en wetenschap in actie.

Zijn wetenschappelijke output werd op verschillende momenten in zijn loopbaan bekroond. Voor zijn proefschrift ‘De draaglijke traagheid van het management’ ontving hij de driejaarlijkse prijs Humane Wetenschappen. In 2011 werd hem door de Universiteit Antwerpen de binnenlandse Francqui-Leerstoel toegekend.

Geert Van Hootegem werkte eind van de jaren ‘90 al vier jaar voor HIVA. Met zijn directeurschap kiest HIVA ervoor om de klemtoon op maatschappelijke betrokkenheid en academische excellentie verder te zetten. Hij neemt het roer over van Emmanuel Gerard, die op 1 oktober met emeritaat gaat.

Bron: HIVA (hiva.kuleuven.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen