< Terug naar overzicht

Fons Leroy unaniem verkozen tot voorzitter van ENPES

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, is in Amsterdam unaniem verkozen tot voorzitter van het Europees Netwerk van Publieke Arbeidsbemiddelingsdiensten (ENPES). Hierdoor krijgt Vlaanderen twee jaar lang de kans om een voortrekkersrol te spelen op Europees niveau.

ENPES brengt alle Europese publieke arbeidsbemiddelingsdiensten samen in een netwerk dat halfjaarlijks bijeenkomt. Op basis van goede praktijken op de arbeidsmarkt wil ze een uitwisseling van ervaringen tot stand brengen tussen de lidstaten. Het benchlearningrapport van vorig jaar gaf de VDAB al een zeer goede beoordeling. De belangrijkste doelstelling van het netwerk is de internationale samenwerking bij het aanpakken van de uitdagingen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld op het vlak van migratie, tewerkstelling van personen met een arbeidsbeperking en het invullen van knelpuntvacatures.

Dit voorzitterschap biedt Vlaanderen een aantal opportuniteiten om zich op Europees niveau te profileren op het vlak van arbeid. “Inzetten op publiek-private samenwerking op Europees niveau is één van mijn belangrijkste ambities. De kruisbestuiving van verschillende partnerschappen moet tot een sterkere Europese arbeidsmarkt leiden. Hiervoor is er nood aan een kader waarin de lidstaten aan de slag kunnen gaan. Met een gedeelde visie kunnen we gaan wegen op het Europees beleid”, verklaart Fons Leroy.


Als voorzitter volgt Fons Leroy Frank-Jurgen Weise op, die aan het hoofd staat van de Duitse  Bundesagentur für Arbeit. De Finse Tuija Oivo werd verkozen als vicevoorzitter van ENPES.

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen