< Terug naar overzicht

Fons Leroy unaniem herverkozen als voorzitter van Europese Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten

VDAB-topman Fons Leroy is ook nu verkozen als voorzitter van het Europese Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten. In juni 2016 viel hem die eer een eerste keer te beurt, vandaag heeft de board van het netwerk unaniem groen licht gegeven voor een verlenging van zijn mandaat.

Het Europees Netwerk van Publieke Tewerkstellingsdiensten kreeg in 2014 een formele erkenning van de Europese Raad en het Europees Parlement. Het Netwerk levert beleidsrelevante inzichten aan in functie van de ontwikkeling en opvolging van het Europese werkgelegenheidsbeleid, ondersteunt de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit en bevordert de professionalisering van de publieke tewerkstellingsdiensten. De samenwerking binnen het Netwerk versterkt de aanpak van gezamenlijke uitdagingen, zoals de integratie van vluchtelingen of de activering van langdurig werkzoekenden. Een hoeksteen van het Netwerk is de ‘benchlearning’, een combinatie van benchmarking en 'mutual learning', waarbij de leden elkaar beoordelen en inspireren vanuit een gezamenlijk streven naar een grotere performantie.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB: “In de voorbije 2 jaar hebben we al een aantal stappen voorwaarts gezet om de samenwerking tussen de Europese publieke arbeidsbemiddelingsdiensten te versterken. Het gebruiken van dezelfde competentietaal is daar een voorbeeld van. Maar het werk is nog niet gedaan. De rol van de publieke tewerkstellingsdiensten in de digitale werkwereld, de implementatie van de 'skills agenda' en de integratie van kansengroepen zijn belangrijke uitdagingen om op Euopees niveau aan te pakken.”

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen