< Terug naar overzicht

Filip Claes nieuwe HR-directeur De Lijn

Op 15 januari 2018 gaat Filip Claes aan de slag als de nieuwe HR-directeur van openbare-vervoermaatschappij De Lijn. Hij zal verantwoordelijk zijn voor onder andere organisatie en change, rekrutering en ontwikkeling, het HR-dienstencentrum en de arbeidsvoorwaarden. Hij volgt Sonia Frey op, die overstapt naar retailketen Carrefour.

Filip Claes (40) heeft een master in de Rechten (KU Leuven, University of Edinburgh) en een MBA (Vlerick Business School). In 2001 begon hij zijn loopbaan als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht bij Allen & Overy. In 2005 ging hij aan de slag bij Procter & Gamble. Daar werkte hij respectievelijk als legal counsel, HR-leader van de Mechelse site, senior HR-manager engineering EMEA & Asia en Benelux HR-leader.

Filip Claes: “Na 13 bijzonder boeiende jaren bij Procter & Gamble, kies ik voor een nieuwe uitdaging bij De Lijn. Mobiliteit is een steeds belangrijker onderwerp. En De Lijn speelt daarin voor Vlaanderen een sleutelrol. Ik kijk ernaar uit om mee te bouwen aan De Lijn als een klantgerichte en competitieve organisatie waarop we trots kunnen zijn, en die uitdagingen rond mobiliteit als nieuwe kansen bekijkt.”

Bron: De Lijn (delijn.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen