< Terug naar overzicht

Erik D’hondt HR-manager bij Hertel Industries

Erik D’hondt begon het nieuwe jaar als HR-manager bij Hertel Industries. Een wereldwijde aanbieder van industriële services met Nederlandse roots. De belangrijkste uitdaging voor D’hondt is om van de HR-afdeling een heuse businesspartner te maken om

Erik D’hondt (50) is licentiaat Sociale Pedagogiek en kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring in HR. Hoewel hij een grillig carrièrepad heeft afgelegd, is er toch een rode draad: vooral zijn interesse voor verandering in al zijn vormen en het in het oog houden van alle deelaspecten die tot verandering moeten leiden.

D’hondt startte zijn carrière in 1986 als trainer, expeditieleider en cursusdirecteur bij Belgian Outward Bound School. Een organisatie waarmee hij kennismaakte als gewetensbezwaarde, nota bene na drie jaar cadettenschool in Laken.

Tussen 1991 en 2004 was hij actief als zelfstandige trainer en consultant. Hij stond onder meer in voor teamtraining, teamcoaching en individuele coaching bij Ikea. Om er vervolgens in 2004 aan de slag te gaan als HR-manager van de Ikea-winkel in Zaventem.

In 2006 promoveerde D’hondt tot HR-manager van Ikea België en vormde er HR om tot een matrixstructuur waarbij de verantwoordelijkheden en communicatielijnen uitgetekend werden. Zijn grootste project was het organiseren en begeleiden van de verhuizing van de Ikea-winkel in Ternat naar Gent in 2008. Hij was er ook twee jaar manager sociale relaties en bouwde er een constructieve relatie op met de vakbonden.

Na zijn vertrek bij Ikea in november 2009 maakte D’hondt een korte tussenstop als algemeen directeur van het Centrum Informatieve Spelen. Maar al snel kriebelde het om terug te keren naar de privésector.

De uitdagingen van HR bij Hertel liggen in de lijn van de strategische doelstellingen van het bedrijf. “Hertel wil meer multidisciplinair werken. Voor HR betekent dit programma’s opzetten, zodat alle medewerkers nog meer doordrongen zijn van klantgerichtheid. Ook evolueert HR meer en meer naar een businesspartner als ondersteuning van de strategische doelstellingen”, zegt D’hondt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen