< Terug naar overzicht

Eric Van Zele Manager van het Jaar

De lezers van Trends en de jury hebben Eric Van Zele verkozen tot Manager van het Jaar 2012. De 64-jarige CEO van Barco volgt Duco Sickinghe op als de 28ste Manager van het Jaar.

“Met Eric Van Zele koos de jury meer dan ooit voor duurzaamheid”, zegt juryvoorzitter Luc Vandewalle. “Niet alleen heeft hij Barco sinds 2009 door een spectaculaire transformatie geleid. In een vorige fase van zijn indrukwekkende loopbaan haalde hij al de transformatorenproducent Pauwels uit het slop.”

“Ik heb altijd wel geluk”, geeft Van Zele toe. Bij Pauwels genoot hij van het succes van compacte transformatoren voor windmolens. Bij Barco waren het de digitale cinemaprojectoren. “Saneren in een krimpende omgeving is veel pijnlijker dan bijsturen in een omgeving waarin groei zit. Dan kan je mensen herplaatsen en krijg je een positieve dynamiek”, zegt Van Zele.

Voorzitter Herman Daems overtuigde hem om de leiding te nemen bij Barco. De specialist in projectoren, medische schermen en videomuren voor controlekamers zat op de beurs op een historisch dieptepunt. Er waren ontslagen gevallen. Het personeel was gedemoraliseerd. Aan zijn management vertelde Van Zele: “Jongens, wij als leiders zijn hier serieus gebuisd. Onze mensen geloven niet in ons verhaal. Ze zien het echt niet meer zitten.”

Behalve pijnlijke waarheden, bracht hij een vast geloof mee in de mogelijkheden. Een geloof dat hij meekreeg in zijn jeugd, toen zijn oom Roger Regelbrugge het in de VS tot corporate vicepresident van General Motors schopte. “Zo wou ik ook zijn”, vertelt Van Zele.

Hij maakte korte metten met het idee dat Barco alleen maar in niches met zeer hoge marges kon meespelen. Barco moest breder gaan. “In het topsegment willen klanten het dubbele betalen voor je technologie. In het middensegment kan je niet winnen zonder operationele uitmuntendheid in kwaliteitszorg, inkoop, kosten en logistiek”, vindt hij.

Daarom moest Barco veranderen. Van Zele: “Voor elke discipline vroegen we ons af: waarom doen anderen het beter? Voor elk proces stelden we een team aan, met een proceseigenaar die verantwoordelijk was voor de optimalisatie. Je zoekt mensen met passie en dan is het vallen en opstaan en corrigeren tot je er bent.”

“Met dezelfde ploeg en dezelfde kosten kunnen we in Kuurne nu drie of vier keer meer omzet maken. Waar zat het probleem dan? Niet in de loonkosten, maar in het herdenken van het businessmodel, en in het motiveren en organiseren van de mensen, zodat we op alle andere vlakken goed scoren: strategisch, organisatorisch, procesmatig, cultureel, inzet en betrokkenheid. Dát heeft het verschil gemaakt.”

Van Zele heeft al bijgetekend om Barco tot aan de algemene vergadering van 2014 te leiden.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen