< Terug naar overzicht

Eric Sergeant HR Director Vaillant Group Belgium

Eric Sergeant ruilt Partena Ziekenfonds & Partners voor Vaillant Group Belgium waar hij aan de slag gaat als HR Director.

Eric Sergeant (55) heeft een Bachelor Sociaal-CultureelWerk (SHISS Gent) en startte zijn loopbaan in 1988 als HR-Officer bij VTM. Tien jaar later stapte hij als HR-manager over naar Henkel-Ecolab. Tussen 2002 en 2006 vervulde hij dezelfde functie uit bij Bosch-Rexroth.

Voor hij bij Partena Ziekenfonds & Partners kwam, was hij gedurende zes jaar HR-directeur bij Messer BNL. Bij Partena Ziekenfonds & Partners werkte hij onder andere mee aan de overname door Partena van Euromut in 2014 en de fusie met Securex Ziekenfonds in 2017. Voorts was hij verantwoordelijk voor de uitbouw van een organisatiebreed welzijns- en preventiebeleid, de optimalisatie van het compensation & benefitsbeleid, de coördinatie van het sociaal overleg, en werkte hij mee aan interne herstructureringen.

Sinds deze maand is Sergeant HR Director bij de Belgische marktleider in verwarming- en koelingtechnologie en sanitair, Vaillant Group Belgium. Hij wordt er verantwoordelijk voor het algemene HR-beleid in de Belgische organisatie, in nauwe samenwerking met de Duitse corporate HR-organisatie.

Het aantrekken, ontwikkelen en behouden van goede technische profielen en de transversale interne werking zijn enkele van zijn belangrijkste uitdagingen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen