< Terug naar overzicht

Emmanuel Gerard nieuwe algemeen directeur HIVA

Emmanuel Gerard is vanaf 1 juni 2013 de nieuwe algemeen directeur van het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA).

Emmanuel Gerard is professor Politieke Geschiedenis aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven en doet onder andere onderzoek rond processen van democratisering, zoals de rol van sociale bewegingen en de ontwikkeling van parlementen.

In de jaren 1980 en 1990 was professor Gerard onderzoeksleider aan het HIVA. Later werd hij decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen. Vanuit deze functie was hij in die periode lid van de raad van bestuur van het HIVA.

Gerard vervangt Hans Bruyninckx, die directeur wordt van het Europees Milieuagentschap.

Het HIVA is het Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van de KU Leuven. Het instituut is gespecialiseerd in toegepast en beleidsgericht wetenschappelijk onderzoek rond thema’s zoals arbeid en organisatie, armoede en maatschappelijke integratie, milieubeleid en duurzame ontwikkeling, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. Met meer dan 80 medewerkers is het HIVA één van de grootste sociaaleconomische expertisecentra in Vlaanderen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen