< Terug naar overzicht

Elke Wambacq nu ook lector aan de HoGent en voorzitter van VOV lerend netwerk

Elke Wambacq gaat, naast haar vaste opdrachten bij de Vlaamse Overheid en Dinobusters, nu ook voor een bijkomend mandaat als lector Trendanalyse aan de HoGent en als voorzitter van de raad van bestuur van VOV lerend netwerk.

Elke Wambacq (36) behaalde een bachelor Biotechnologie aan de HoGent in 2000 en een master Criminologie aan de UGent in 2004. In 2016 gaat ze voor een MBA aan de London School of Business & Finance.

Wambacq zette haar eerste professionele stappen bij Telenet in 2005 als B2B channel marketeer. In 2006 maakte ze de overstap naar Kind en Gezin als HR-consultant, waar ze mee een beleid uitwerkte rond zelfsturende teams en het uitbouwen van een innovatieve arbeidsorganisatie. Na zeven jaar dienst bij Kind en Gezin, ging Wambacq in 2013 aan de slag bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) als hoofd van de stafdienst om daar een aantal hervormingen die binnen het beleidsdomein gaande zijn, mee te begeleiden. In juni van dat jaar startte ze ook samen met Nancy De Vogelaere het bedrijfje 4ChangeMachines, beter gekend als de Dinobusters. Met deze firma schrijven ze boeken, bieden ze consultancy aan en geven ze workshops over veranderingsmanagement en communicatie.

Sinds kort aanvaardde Wambacq een bijkomende opdracht aan HoGent als lector Trendanalyse voor de tweedejaars Marketing. De HoGent is actief in studentengecentreerd onderwijs, praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en onderzoek in de kunsten. De hogeschool telt zeven campussen. Elke Wambacq: “Door mijn jarenlange praktische ervaring in HR en marketing deed de kans zich voor om een stukje van mijn kennis door te geven aan de studenten van HoGent. Met het vak Trendanalyse probeer ik de studenten een blik te geven achter de schermen van het bedrijfsleven en te tonen hoe je trends kunt gebruiken om een goede strategie te ontwikkelen.”

Daarnaast nam ze ook het mandaat op als voorzitter van de raad van bestuur van het VOV. Als voorzitter is het de bedoeling om samen met directeur Lesley Arens, die momenteel werkt aan een vernieuwende aanpak voor het netwerk, een tandem te vormen en het VOV een boeiend en leerrijk netwerk te houden. Het VOV lerend netwerk is een open en onafhankelijk netwerk voor iedereen die bezig is met leren en het ontwikkelen van individuen en organisaties. Wambacq licht haar engagement toe: “In het VOV ben ik een beetje ingerold. Via mijn werkgever ben ik al jaren lid van de organisatie en eigenlijk heb ik heel veel te danken aan het netwerk. Zo heeft het VOV me een enorme bron aan kennis gegeven om op een goede manier een intern beleid te voeren rond organisatieontwikkeling. Via het voorzitterschap wil ik nu graag iets teruggeven.”

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen