< Terug naar overzicht

Danielle Knott (Carmeuse) is Trends HR Manager van het jaar

Een onafhankelijke jury verkoos Danielle Knott, CHRO bij Carmeuse tot Trends HR Manager van het jaar."Van nul af heeft ze geduldig een globale HR-aanpak opgebouwd om de groei van dit vlaggenschip van de Belgische industrie, aanwezig in twintig landen, te ondersteunen", luidt het in de motivatie.

Carmeuse is 's werelds op een na grootste producent van kalk- en kalkderivaten voor diverse industrieën: ijzer en staal, bouw en constructie, glas- en papierproductie, water- en rookgaszuivering enzovoort. Het bedrijf, dat al vijf generaties lang door de familie Collin wordt geleid, heeft bijna 5000 mensen in dienst, van wie bijna 400 in België. Het heeft 90 vestigingen in 20 landen en een omzet van 1,2 miljard euro. In het begin van de jaren 2000 besliste Carmeuse een gecentraliseerde koepel op te richten die de human resources op alle sites beheert en de mogelijkheid biedt globale HR-strategieën in te voeren. Aan de basis van die revolutie ligt Danielle Knott. De Chief Human Resources Officer is ook lid van het uitvoerend comité van de groep en neemt deel aan alle strategische beslissingen van de onderneming.

Knott is master in de Rechten (ULB) en startte haar carrière als advocate. Na vijf jaar trad zij in dienst bij Carmeuse als assistente van de Algemeen Secretaris. Nauwelijks zes maanden later, in 1999, werd Knott aangesteld als HR Manager. Sinds bijna 11 jaar is zij CHRO. Sedert de oprichting ervan begin 2019 is zij ook CEO van TECforLime, een dochter van Carmeuse voor 'Engineering & Technical Services'.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen