< Terug naar overzicht

Chantal Jacob maakt overstap naar OIP Sensor Systems

Chantal Jacob is sinds juni aan de slag bij OIP Sensor Systems als HR-manager. Ze nam afscheid van Somati, waar ze HR Business Partner was. Bij OIP Sensor Systems zal ze zich voornamelijk focussen op de implementatie en verdere uitbouw van het HR-beleid.

Chantal Jacob (40) studeerde in juli 1992 af aan Vlekho Brussel als licentiaat vertaler-tolk, waarna ze onmiddellijk aan de slag kon bij Unico, een producent van zeefdrukinkten. Die functie was niet HR-gerelateerd. Het was pas twee jaar later dat ze eerder toevallig de HR-sector ontdekte, met een overstap naar het toenmalige Amylum (het latere Tate & Lyle, nu Syral). Ze werd als HR-officer ingeschakeld voor rekrutering en selectie, training en ontwikkeling en de invoering van een aantal HR-tools.

Na dertien mooie jaren koos Jacob voor een nieuwe uitdaging bij fittingproducent Sanha Fittings. Ze werd er HR-manager voor 160 personeelsleden. “Ik heb er voor een volledig HR-beleid gezorgd”, blikt Jacob terug. “Zowel strategisch als operationeel. Eén van mijn verwezenlijkingen was de invoering van weekendploegwerk. Ik heb het proces geleid vanaf het begin, vanaf de onderhandelingen tot en met de rekrutering van de nodige profielen om deze ploegen te vullen.”

In 2009 ruilde Jacob Sanha Fittings voor IT-dienstverlener RealDolmen. Als HR Business Partner stond ze in voor strategische en generalistische HR-opdrachten voor het departement Infrastructuur, dat zo’n 500 ICT-professionals telde. Kort daarna verliet ze RealDolmen voor Somati, een bedrijf dat gespecialiseerd is in brandbeveiliging. Daar was ze verantwoordelijk voor het HR-beleid in de Belgische en Nederlandse vestiging. Haar focus lag op rekrutering, training, sociaal overleg, optimalisatie van de HR-processen en opvolging van de sociale wetgeving in Nederland en België.

Sinds juni is Jacob aan de slag bij OIP Sensor Systems, een groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogtechnologische producten voor de ruimtevaart, defensie en security. “Mijn focus ligt hier voornamelijk op de implementatie en verdere uitbouw van het HR-beleid”, zegt Jacob.

OIP Sensor Systems huist in Oudenaarde en telt zo’n 90 medewerkers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen