< Terug naar overzicht

Cédric Velghe wordt zaakvoerder van UGent-spin-off The VIGOR Unit

Onderzoeker Cédric Velghe stapt van de universiteit naar het ondernemerschap. Hij is de zaakvoerder van The VIGOR Unit, die hij samen met Frederik Anseel, professor Organisatiepsychologie, oprichtte.

The VIGOR Unit, een nieuwe spin-off van de Universiteit Gent, wil bedrijfsleiders en beleidsmakers aan de hand van wetenschappelijke inzichten en data helpen bij het nemen van effectieve beslissingen. De focus van de oprichters (de gedragswetenschappers Cédric Velghe en professor Frederik Anseel) ligt op het managen van mensen. Hun advies baseren ze op de huidige stand van zaken in de wetenschap of op eigen veldonderzoek op maat van bedrijven. Daarnaast kunnen dienstverleners hun R&D uitbesteden aan The VIGOR Unit, die voor hen nieuwe managementtools ontwikkelt, zoals een psychologische test of een app.

Cédric Velghe studeerde Psychologie (optie Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid) aan de UGent. In januari 2008, toen nog masterstudent, startte hij als HR-officer Talentmanagement bij de bekende Picanol Group. Eind 2009 keerde hij terug naar de UGent om te werken als onderzoeker voor professor Frederik Anseel. De voorbije vijf jaar focuste zijn onderzoek vooral op innovatie en ondernemerschap. Het recentste project is INNDUCE.me, een test die de innovatieve vaardigheden van professionals meet en momenteel op de markt wordt gezet door CREAX.

Van bij de start was hij eveneens actief in het delen van wetenschappelijke kennis met de praktijk als spreker of auteur. Zo ontstond ook zijn passie voor het promoten en ontwikkelen van evidence-based management in België. “Ik geloof rotsvast dat managementvraagstukken op een wetenschappelijke manier benaderen meer succesvolle beslissingen en innovatieve oplossingen kan opleveren. Met de overstap naar het ondernemerschap wil ik zoveel mogelijk organisaties hierin kunnen ondersteunen,” aldus Cédric Velghe.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen