< Terug naar overzicht

Caroline Ven directeur sociaal-economisch beleid in beleidscel premier Leterme

Caroline Ven, die een jaar geleden de ondernemersorganisatie VKW vervoegde als directeur van de onafhankelijke denktank VKW Metena, is sinds 1 mei 2008 benoemd in de beleidscel van de eerste minister als directeur sociaal-economisch beleid.

Caroline Ven (36), licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen (Ufsia, 1993) en master in e-Business (UAMS, 2003), werkte na haar studies vijf jaar op de studiedienst van Kredietbank (nu KBC). In 1999 trad ze in dienst bij werkgeversorganisatie VBO, waar ze een carrière van acht jaar uitbouwde. Ze was er achtereenvolgens adviseur economisch departement, adjunct-directeur economisch departement en IT, hoofd algemene diensten, om uiteindelijk in 2004 directeur te worden van het economisch departement. Ze combineerde deze functie met doceren van het vak Algemene Economie aan Vlekho.

Sinds 2007 was Caroline Ven directeur van VKW Metena. Deze onafhankelijke denktank, opgericht in de schoot van de christelijke werkgeversorganisatie VKW, besteedt specifieke aandacht aan studiewerk rond het bedrijfsgebeuren. VKW ziet de benoeming van Ven als een bevestiging van het degelijk onderzoek dat de denktank de afgelopen jaren verrichtte. “Onder leiding van Caroline Ven kwam VKW Metena in een hogere versnelling terecht, waardoor de denktank ook geregeld buiten de eigen ondernemerskringen werd geconsulteerd”, klinkt het.

De komende maanden worden bij Metena de uitgestippelde beleidslijnen verder gezet onder leiding van algemeen directeur Johan Van Overtveldt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen