< Terug naar overzicht

Bert Van Rompaey neemt HR-fakkel over bij BNP Paribas Fortis

Bert Van Rompaey volgt Michel Deboeck op als HR-directeur bij BNP Paribas Fortis. Van Rompaey was al sinds eind 2009 verantwoordelijk voor de operationele coördinatie van HR. Begin juni is ook zijn benoeming in het Executive Committee van BNP Paribas For

Bert Van Rompaey (38) is al sinds 2002 aan de slag bij Fortis. Toen had hij al een ruime ervaring in de banksector opgedaan bij Dexia en KBC. In 1994 begon hij zijn carrière als commercieel adviseur bij KBC. Daarna maakte hij de overstap naar Dexia in de functie van Training Branch Network. Twee jaar later koos hij ervoor om consultant te worden bij Pricewaterhouse Coopers (PwC), maar na drie jaar keerde hij terug naar Dexia als onafhankelijk manager.

Van Rompaey maakte de overstap naar Fortis in 2002 als projectmanager. Sindsdien heeft zijn carrière een vlucht genomen en werd hij achtereenvolgens Program Manager HR, HR Director Financials & Planning, Country HR Director Belgium en Deputy Chief HR Officer. In die jaren heeft hij heel wat gerealiseerd. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van een grensoverschrijdende planning van werkgroepen en het monitoren van de personeelsuitgaven. Hij was ook de drijvende kracht achter het programma rond bedrijfscultuur en –waarden, die hij tevens internationaal implementeerde. Hij richtte ook lokaal in België het HR service center op.

Nu Michel Deboeck zijn operationele verantwoordelijkheden bij BNP Paribas Fortis beëindigt, neemt Bert Van Rompaey de fakkel over. Met een duidelijke visie: “De wereld is erg veranderd, zeker in de bankwereld”, zegt hij. “In zo’n veranderde wereld moeten we dus ook ons HR-beleid tegen het licht houden en veranderen. People management wordt nog belangrijker dan vroeger, want ook de paradoxen worden nog moeilijker te beheersen als manager. Zo wordt de focus op onze klanten tegenover onze commerciële objectieven nog scherper, alsook het risicomanagement ten opzichte van het realiseren van business. Ook het ontwikkelen van mensen versus de noodzaak om voor stabiliteit voor de klanten te zorgen, blijft een moeilijke paradox.”

Van Rompaey wil carrièremanagement toepassen op alle niveaus van de organisatie. Dat betekent, bijvoorbeeld, de internationale carrièremogelijkheden voor de mensen die dat wensen maximaal benutten en de sleutel-services van HR aanpassen aan de nieuwe wereld, bijvoorbeeld op het vlak van compensation en benefit. “Dit moet allemaal op een uiterst pragmatische manier gebeuren”, bepleit Van Rompaey. “Ik ben er echt van overtuigd dat meer dan ooit HR heel simpele en pragmatische antwoorden moet bieden.”

BNP Paribas Fortis heeft zijn hoofdzetel in Brussel.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen