< Terug naar overzicht

Bernard Gilliot nieuwe voorzitter VBO

Sinds deze week mag Bernard Gilliot, executive vicepresident van Tractebel en voorzitter van ORI, zich ook voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) noemen. Hij vervangt Michèle Sioen, wiens mandaat van drie jaar is afgelopen.

“Het sociaal overleg is belangrijk, maar het VBO is veel meer dan een sociale partner. Ik zou de volgende drie jaar graag meer progressie zien in het mobiliteitsvraagstuk, de internationale handel, digitalisering en energie”, stelt kersvers VBO-voorzitter Bernard Gilliot.

Gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans sluit zich hier volmondig bij aan: “Bernard Gilliot heeft met zijn jarenlange internationale carrière het perfecte profiel om in deze onzekere tijden van Brexit en Trump de toegevoegde waarde van internationale handel op een zeer geloofwaardige wijze te bepleiten.”

Als voorzitter van de Groep van Tien zal hij de interprofessionele gesprekken tussen werkgevers en vakbonden in goede banen moeten leiden. In die hoedanigheid zullen heel wat sociaaleconomische dossiers op zijn bord belanden. “Het recent afgesloten IPA is een prachtige prestatie, en ik hoop oprecht dat we op dit elan kunnen voortgaan. Als voorzitter van de G10 zal ik volop de kaart van de diplomatie trekken, omdat oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen die in het IPA zijn opgenomen, cruciaal zijn voor onze bedrijven en voor onze toekomstige welvaart. Diplomatie gecombineerd met vastberadenheid leidt tot vooruitgang”, besluit de nieuwe voorzitter.

Bron: VBO (vbo-feb.be)

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen