< Terug naar overzicht

Benoît Verlinden HR-manager bij Handicap International

Benedict Verlinden is aan de slag gegaan bij de ngo Handicap International als HR-manager.

Na zijn studies Rechten (UCL, 1986), Arbeidsrecht (RUG 1987) en Europees Sociaal Recht (Cunic-Cifop 1992), begon Benoît Verlinden zijn carrière als een gespecialiseerd juridische adviseur in arbeidsrecht en sociale zekerheid (onder andere bij het sociaal secretariaat S-groep en de sectorfederatie Agoria).

Na tien jaar ervaring in ‘Hard HR’, trad de jurist toe tot de bedrijfswereld en begon hij een carrière meer gericht op human resources management. Gelijktijdig met een opleiding in HRM (St. Louis Institute, 1998), ontwikkelde Verlinden zich als HR-manager bij Honeywell en IBA. In 2003 trad hij in dienst van de Lhoist Group als HR-manager, en ten slotte, in 2011, bij TD Williamson als HR-businesspartner.

Sinds maart 2016 oefende hij de functie van HR-manager uit voor België, Luxemburg en Frankrijk bij SOA People, de Europese groep gespecialiseerd in de implementatie en optimalisatie van SAP-oplossingen.

Voortaan zal Verlinden zijn HR-expertise aanwenden bij de ngo Handicap International, een belangrijke speler in de internationale ontwikkeling en co-winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1997. Handicap International heeft een budget van 149.000.000 euro en 3416 medewerkers.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen