< Terug naar overzicht

Bart Verdickt diensthoofd GOB Brailleliga

Bart Verdickt is het nieuwe diensthoofd van de Gespecialiseerde Opleidings- Begeleidings- en Bemiddelingsdienst van de Brailleliga. Onder zijn leiding krijgen personen met een visuele handicap de nodige hefbomen naar professionele integratie.

Bart Verdickt (43) is licentiaat Psychologie (1989 KU Leuven). Hij werd medisch afgevaardigde voor Topline, later ook voor Institut Mérieux Benelux (nu Sanofi Pasteur MSD). In 1999 ging hij, opnieuw als medisch afgevaardigde aan de slag bij Solvay Pharma.
Na meer dan tien jaar in het commerciële circuit, kiest hij nu bewust voor het sociale. “Ik studeerde Psychologie vanuit sociaal oogpunt, maar vond in die tijd geen passende job in de sociale sector. Door een samenloop van omstandigheden werd ik medisch afgevaardigde. Nu neem ik definitief afscheid van mijn commerciële carrière en haal ik de motivatie uit mijn hart. Ik werk nu aan de tewerkstelling van zeer gemotiveerde personen met een visuele handicap die op onze dienst een beroep doen, omdat ze het door vooroordelen rond hun handicap moeilijker hebben een plaats te veroveren op de arbeidsmarkt. De doelgroep ligt me na aan het hart, omdat mijn vader blind was. Ik weet dus maar al te goed hoe belangrijk professionele integratie, het hebben van een job, is voor visueel gehandicapten.”
Als diensthoofd van het GOB van de Brailleliga is Verdickt verantwoordelijk voor het algemeen beleid, het dagelijks reilen en zeilen van de dienst, de coördinatie van het personeel van de dienst, (maatschappelijk assistenten, lesgevers en jobcoaches), de opleidingen, de cursisten enz.
Wij beogen via een sterk geïndividualiseerde opleiding, begeleiding en bemiddeling mensen met een visuele handicap een passende tewerkstelling te vinden op de open arbeidsmarkt. Dit houdt echter ook in dat wij,wanneer nodig, sensibiliseringssessies organiseren bij de nieuwe werkgever,dat we deze ondersteunen bij eventuele aanvragen voor premies en subsidies en dergelijke", verduidelijkt Verdict.

Geïnteresseerd in het Profiel van Bart Verdickt? Of u wil meer weten over de werking van het GOB van de Brailleliga, en wat deze dienst voor u kan betekenen? Lees dan het Profiel van Bart Verdickt in HR Square nr. 66. Contacteer Bert Gavel voor meer info op 053/60 56 75, of via bert@hrsquare.be.

Via deze link opent u de brochure ‘Heb oog voor wat ze kunnen!’.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen