< Terug naar overzicht

Bart Tuyls wordt Group HR Director bij Spadel Group

Bart Tuyls gaat op 7 september van start als Group HR Director bij de Spadel Group, waar hij het HR-beleid verder zal uitbouwen. Daarnaast wil hij HR een strategisch ondersteunende rol doen spelen bij de realisatie van de ambities van de organisatie.

Bart Tuyls (39) studeerde in 2001 af als arbeids- en organisatiepsycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Zijn eerste carrièrestappen zette hij bij brouwerijgigant AB-Inbev, waar hij opeenvolgend zowel HR-manager was voor verschillende vestigingen, als Compensation & Benefits manager voor de afdelingen in België en Luxemburg. In 2010 maakte hij de overstap naar Beneo (een onderdeel van de Duitse Südzucker Group), waar hij HR-verantwoordelijke werd voor alle vestigingen wereldwijd.

Na vijf jaar verlaat Tuyls Beneo Group en wordt hij HR Director bij Spadel Group. Spadel is de firma achter de bekende merken Spa en Bru in België, Carola en Wattwiller in Frankrijk en Brecon Carreg in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland heeft Spadel een verkoopafdeling, maar geen productievestiging. De organisatie, die natuurlijk mineraalwater bottelt, kende de laatste jaren een sterke groei en wil op dit elan voortgaan. HR moet daarin een strategisch ondersteunende rol spelen. De Spadel Group stelt vandaag ongeveer 750 mensen tewerk in de vier landen.

“Bij Beneo moest de HR-afdeling nog helemaal op de kaart gezet worden. Bovendien moest de integratie tussen de drie subfirma’s waaruit Beneo bestaat ook op HR-vlak gerealiseerd worden. Bij AB-Inbev was het HR-departement dan weer al zeer sterk uitgebouwd. Deze twee zeer uiteenlopende ervaringen vormen de perfecte basis en aanloop om nu de HR-functie bij Spadel verder vorm te geven”, licht Bart Tuyls zijn nieuwste carrièrestap toe.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen