< Terug naar overzicht

Bart Tuyls ruilt AB InBev voor Beneo Group

Bart Tuyls heeft afscheid genomen van AB InBev en is sinds september HR-manager bij Beneo Group. “Een internationale groep in een groeiscenario, waar op HR-gebied nog veel moet gebeuren. Daarvan voortrekker mogen zijn, is het project dat ik zocht.”

Bart Tuyls (34) studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kon daarna onmiddellijk aan de slag als People Officer bij de brouwerijen Hoegaarden-Belle Vue, onderdeel van Interbrew. In 2004, toen het toenmalige Interbrew fuseerde met het Braziliaanse Ambev werd Tuyls People Officer in Jupille.

Tuyls klom op tot People Manager voor Jupille en Diekirch in 2006. Nauwelijks een jaar later kreeg hij een nieuwe taak. Hij nam de functie van Compensation & Benifits Manager Belux op. Zijn carrière kwam in een stoomversnelling terecht en hij werd People Manager Sales & Distribution Belux in 2009. Alweer een jaar later schopte hij het tot People Manager Leuven. “Ik leidde de implementatie van een trainingsprogamma voor managers en beginnende managers”, vertelt Tuyls. “Ik was onder andere ook verantwoordelijk voor de verandering van ons pensioenplan van Defined Benefit naar Cash Balance en de implementatie van Voyager Plant Optimazation. Dat is een programma dat voor een grotere efficiëntie, kostenbesparingen maar ook verbetering van de kwaliteit en veiligheid zorgt.”

Sinds september 2010 is Tuyls aan de slag als HR-manager bij Beneo Group, een internationaal voedingsbedrijf dat ingrediënten van hoge kwaliteit levert op basis van chicorei, suikerbieten of rijst. “Ik had een nieuwe uitdaging nodig”, legt hij uit. “Beneo Group is een internationale groep die volop in een groeiscenario zit en waar op het vlak van HR nog zeer veel moet gebeuren. Die omstandigheden hebben voor mij de doorslag gegeven. Inhoudelijk betekent dit dat ik het voortouw moet nemen in het opzetten van alle HR-processen.”

Tuyls is er verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van de HR-strategie, het identificeren van organisatorische hiaten en het oplossen ervan. “Ik moet er ook een competentie- en performantiemanagement ontwikkelen en ontwikkelingsprogramma’s opstarten. We beginnen binnenkort met een jobclassificatiesysteem en we ontwikkelen de basisprincipes van een beloningsbeleid. Verder sta ik in voor de ontwikkeling en het beheer van het Comp&Ben-systeem, de internationale HR-processen, het rekruteringsbeleid en de sociale relaties.”

Beneo Group (een onderdeel van de Südzucker Group) is actief in meer dan tachtig landen en stelt zo’n 900 mensen te werk. De Belgische tak van Beneo Group heeft vestigingen in Wijgmaal (Leuven) en Oreye.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen