< Terug naar overzicht

Bart Lippens naar VIOE als HR-verantwoordelijke

Bart Lippens heeft de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken, waar hij attaché organisatieontwikkeling was, vaarwel gezegd. Hij is nu HR-verantwoordelijke bij het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed (VIOE). “De mogelijkheid om zelf het HR-bele

Bart Lippens (28) studeerde af als maatschappelijk assistent, optie Personeelswerk aan de Arteveldehogeschool. Hij behaalde daarna ook een master in Sociaal Werk aan de Universiteit Gent. Met beide diploma’s op zak kreeg Lippens meteen de kans om bij de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken zijn kunnen te tonen en te ontwikkelen. “Ik hielp mee aan de uitbouw van een rapportagesysteem van HR-indicatoren en aan een methodiek voor het managementplan van de voorzitter”, vertelt Lippens. “Ook het opstellen van een methodiek voor procesbeschrijving en –verbetering viel binnen mijn takenpakket.” Daarnaast maakte hij deel uit van het kernteam Tevredenheidsenquête voor 4500 mensen.

“Sinds mijn studies ben ik gepassioneerd door HR”, legt Lippens uit. “De FOD Binnenlandse zaken was dan ook een goede leerschool, niet in het minst omdat het de derde grootste federale overheidsdienst is met meer dan 5000 werknemers in vijf heel diverse directies.” Maar na een kleine vier jaar kreeg Lippens de kans om een nieuwe stap te zetten.

Sinds november 2010 heeft Lippens de functie van HR-verantwoordelijke aanvaard binnen het VIOE. Hij is er medeverantwoordelijk voor het opstellen van het personeelsplan, de werving en selectie, alsook vorming. Hij is ook emancipatieambtenaar. “Het is een opportuniteit die ik niet kon laten liggen”, vindt Lippens. “De mogelijkheid om zelf een HR-beleid te kunnen uitstippelen, was mijn grootste motivatie. De uitdagingen zijn dan ook niet min: de organisatie mee helpen voorbereiden voor maatschappelijke evoluties en ermee omgaan, het behouden en uitbreiden van de kennis en competenties binnen de organisatie en het welzijn van de medewerkers.”

VIOE is de wetenschappelijke instelling van de Vlaamse overheid die ons onroerend erfgoed onderzoekt en inventariseert. Ze heeft haar zetel in Brussel.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen