< Terug naar overzicht

Barbara Brandhof is coördinator retentiemanagement bij Staffcom

Barbara Brandhof is sinds februari 2012 coördinator retentiemanagement bij rekruteringsbureau Staffcom.

Barbara Brandhof (29) behaalde in 2005 aan de KHL een bachelor Personeelswerk en in 2008 een master Sociologie en Diversiteitsmanagement aan de KU Leuven. In 2010 volgde ze een opleiding Conflictbemiddeling aan het Mediation Instituut Vlaanderen.

Tussen 2003 en 2005 was Brandhof stagiaire bij AB InBev. Daar werkte ze onder meer aan de implementatie van assessmentresultaten in de HR-strategie. Na het behalen van haar master Sociologie ging ze aan de slag bij het Rode Kruis Vlaanderen en was ze als projectcoördinator verantwoordelijk voor het opstarten van een diversiteitsbeleid.

In februari 2009 ging Brandhof een nieuwe uitdaging aan bij Bebouw als HR-project coördinator. In mei 2010 stapte ze als commercieel verantwoordelijke werving & selectie over naar Flexpoint.

Sinds februari 2012 is Brandhof coördinator retentiemanagement bij Staffcom, een atypisch rekruteringsbureau dat voornamelijk werkt met latent zoekende kandidaten die aangeven op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. In haar nieuwe functie is ze verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een retentiebeleid op maat van de klant, het selecteren van de meest geschikte consultant uit het netwerk om opdrachten bij de klant uit te voeren, en het begeleiden van het volledige retentieproject en het bewaken van de einddoelstelling.

“De rekruterende bedrijven waarmee ik in contact kwam, stelden steeds vaker de vraag hoe ze een gezonde continuïteit kunnen waarborgen in de toekomst. De ‘oorlog om talent’ wordt meer een feit dan een begrip. Werknemers laten het niet na hier hun positie in te nemen, dat merkte ik duidelijk in mijn vorige werkomgeving. Het boeide me enorm om hiermee verder aan de slag te gaan. Ik besprak mijn ideeën met Staffcom en het bleek al gauw dat we op dezelfde golflengte zaten. We zijn samen in zee gegaan met de overtuiging dat onze ondersteuning ervoor zorgt dat klanten het welzijn en verloop van hun medewerkers zelf in handen hebben. Het is een ambitieus project, maar de reacties zijn alvast positief”, vertelt Barbara Brandhof.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen