< Terug naar overzicht

Ans De Vos SD Worx professor aan Antwerp Management School

Ans De Vos is benoemd tot eerste SD Worx professor aan de Antwerp Management School.

Antwerp Management School en SD Worx hebben een partnerschap gesloten op het vlak van onderzoek en ontwikkeling. De doelstelling is multidisciplinair wetenschappelijk en toegepast onderzoek te verrichten met een meerwaarde voor de bedrijfswereld.

In dit verband installeren beide partners een SD Worx Professorship aan de Antwerp Management School. Ans De Vos wordt er benoemd als professor.

Binnen dit partnerschap zal strategisch en toegepast onderzoek worden verricht over sociaaleconomische en HR-gerelateerde vraagstukken. Belangrijke doelstelling is innovatieve, creatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen die een duidelijke meerwaarde creƫren voor de Belgische bedrijfswereld.

Er zal worden gezocht naar concrete oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken (zoals vergrijzing, diversiteit, gender en duurzaamheid) en voor organisatiegerelateerde vraagstukken (zoals innovatieve arbeidsorganisatie en -structuren).

Hiertoe installeren de partners een SD Worx Professorship, waarvoor Ans De Vos op 1 september 2011 als professor wordt aangesteld binnen Antwerp Management School.

Ans De Vos behaalde een master in de Psychologie en HR Management aan de Universiteit Antwerpen. In 2002 doctoreerde ze aan de Faculteit Economie en Business Administration aan de Gentse Universiteit bij professor Dirk Buyens. Momenteel is ze associate professor aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Ans De Vos was al langer gastdocente aan de Antwerp Management School. Haar onderzoeksinteresses situeren zich op het gebied van het psychologisch contract, de socialisatie van nieuwkomers, samenwerking tussen generaties en het loopbaanperspectief.

Als SD Worx professor zal Ans De Vos de komende vijf jaar het onderzoek en het academisch programma leiden. In overleg met de partners zal ze een strategisch plan en een onderzoeksprogramma ontwikkelen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen