< Terug naar overzicht

Annick Willemen keert terug naar Rode Kruis-Vlaanderen

In september werd Annick Willemen aangesteld als HR-businesspartner bij het Rode Kruis-Vlaanderen, een organisatie waar ze tien jaar geleden haar loopbaan startte.

Annick Willemen (35) behaalde in 2000 een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen, optie Marketing, aan de Universiteit Antwerpen. Na haar studies werd ze diensthoofd Administratie bij het Rode Kruis-Vlaanderen, waar ze tevens verantwoordelijk was voor de boekhouding, personeelsdossiers, werving en selectie.

Na drie jaar werd ze afdelingshoofd Gehandicaptenzorg in de vzw Borgerstein in Sint-Katelijne-Waver. Ook daar stond ze in voor werving en selectie, maar ook voor het financieel, infrastructureel, kwaliteits- en VTO-beleid op basis van beleids- en jaaractieplannen. In 2005 startte ze als stafmedewerker Personeelszaken in het fusieziekenhuis AZ Monica in Antwerpen.

Twee jaar later ruilde ze de non-profitsector voor de marketingwereld. Ze werd HR-manager voor Bare Associates International, gespecialiseerd in 'mystery shopping'-diensten en kwaliteitsaudits.

Waarom dan nu terug naar de welzijnssector? Annick Willemen: "Werken in de welzijnssector is als het ware een persoonlijke roeping. De problematiek van knelpuntberoepen, het implementeren van soft HR-technieken,... vormen in deze sector - meer nog dan in de profitsector - een uitdaging. 'Zorg dragen' voor medewerkers in de welzijnssector is al langer een hot item onder HR-verantwoordelijken. Met mijn kennis en ervaring in de gezondheidszorg wil ik graag mijn steentje hiertoe bijdragen en ik kan me dan ook volledig vinden in onze corporate slogan 'Rode Kruis-Vlaanderen: efficiƫnt met een hart'."

Als HR-businesspartner bij het Rode Kruis-Vlaanderen is Annick Willemen verantwoordelijk voor de analyse en de ontwikkeling van procedures, processen en andere HR-materies. Ze staat in voor de rekrutering van de hogere profielen in de organisatie en de assessments daarvan. Soft HR-gerelateerde taken, zoals training en persoonlijke ontwikkeling, alsook de coƶrdinatie van de HR-projecten behoren tot haar takenpakket. Rode Kruis Vlaanderen telt 1300 werknemers.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen