< Terug naar overzicht

André Leclercq HR-directeur bij Herstal-Browning

André Leclercq is de nieuwe directeur Human Resources bij FN Herstal-Browning.

André Leclercq behaalde zijn licentie Recht en Economisch Recht aan de UCL (1977) en heeft meer dan dertig jaar ervaring in human resources. Na zijn studies startte hij zijn carrière bij Fabricom.

Daarna was hij achtereenvolgens personeelsdirecteur bij Ikea, Diamant Boart, Volkswagen Vorst, Holcim en Cockerill Sambre. Bij Ikea was hij in 1984 HR-directeur toen het bedrijf zijn eerste vier winkels opende in België. Bij Holcim leidde hij HR voor Frankrijk en de Benelux.

In 2003 startte Leclercq als HR-directeur bij Cockerill Sambre. Het bedrijf kende de ene herstructurering na de andere. Tegen 2009 telde het nog slechts 2500 werknemers, een daling van 15.000 in vijftien jaar. In 2006 wordt hij vicepresident employee relations Europe bij ArcelorMittal en vervolgens vicepresident human resources.

In 2007 richtte Leclercq het HR-adviesbureau Peaks Management op. Hij is één van de stichtende leden van de People Governance Commission en bestuurder bij Epegon. Daarnaast is hij onafhankelijk bestuurder bij verschillende ondernemingen.

Sinds mei 2011 is André Leclercq directeur human resources bij FN Herstal-Browning.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen