Joke Goedeweeck HR-manager bij Dataroots

Joke Goedeweeck werd HR-manager bij het Leuvense Dataroots, een sterk groeiende AI-bedrijf. Goedeweeck is bachelor Maatschappelijk Werk (Katholieke Hogeschool Leuven, 2006). Zij startte in 2007 bij uitzendbedrijf Unique en stapte in 2010 over naar AUSY (Randstad Group) als IT Resource Consultant. Zij groeide er door tot HR-directeur in 2015.

Christof Kieboom Head of HR, Change & Communication bij YPTO

Christof Kieboom is Head of HR, Change & Communication bij YPTO, het filiaal van de NMBS dat de IT-diensten van het spoorbedrijf verzorgt. Kieboom is master Toegepaste Economische Wetenschappen (VUB, 2003). Hij begon als HR Officer Compensation & Beneftis bij Komatsu. Een jaar later werd hij HR Officer bij Charles River Laboratories. Tussen 2006 en 2012 vervulde hij verscheidene opdrachten als HR-interimmanager. In september 2012 werd Kieboom Senior HR Business Partner voor de vestiging in Geel van logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel. In maart 2016 stapte hij over naar DS Smith Plastics Division (nu DW Reusables) als HR Director. Daar evolueerde hij tot Global HR Workstream Director en later VP HR.

Bart Van Lierde HR Director bij Qualiphar

Bart Van Lierde promoveerde na een jaar van HR Manager tot HR Director bij Qualiphar. Van Lierde is bachelor Bedrijfsmanagement-Marketing (Hogeschool Gent, 1996). Hij was tussen 2003 en 2012 vooral actief in Payroll Management, bij Partena, Mediafin, Compass Group en Puratos. Van 2012 tot eind 2019 voerde hij tijdelijke opdrachten uit in HR, Comp & Ben en Payroll bij toonaangevende bedrijven. Begin 2020 werd hij HR Manager bij Qualiphar.

Elke Rottier HR Business Partner bij VK Architects & Engineers

Elke Rottier begon bij VK Architects & Engineers en de Nederlandse dochter Infranea als HR Business Partner. Rottier is master Sociologie (UGent, 2003) en startte bij Cevi als Product Manager. In 2006 nam zij de afslag naar HR als Senior HR Consultant bij Search & Selection. In 2014 werd zij klantenbeheerder Grote Ondernemingen bij Attentia. Tussen 2016 en 2021 was Rottier HR Director bij Be-Mobile en Flitsmeister.

Sandra Van der Wielen Head of HR bij MS Amlin Insurance

Sandra Van der Wielen werd Head of HR bij (her)verzekeraar MS Amlin Insurance SE, nadat zij bijna tien jaar HR-directiefuncties vervulde bij farmaceutisch bedrijf Merck. Van der Wielen is bachelor in de Rechten (HUB-KU Brussel, 1993) en studeerde HRM (VUB, 2001). Zij begon haar carrière als directie- en HR-assistent en werd na enkele jaren HR Generalist bij Guidant. Begin 2004 werd zij HR Manager bij AIG Europe. Vanaf 2011 was Van der Wielen Head of HR bij Merck Group.

Anouk Van De Velde Managing Director Lincoln HR Group

Anouk Van De Velde promoveerde tot Managing Director bij Lincoln HR Group, waar zij in 2016 begon als consultant en industry practice leader. Van De Velde is bachelor International Business (Hogeschool voor Economische Studies Amsterdam, 1993) en master International Management (Esci Paris, 1994). Zij heeft een zeer gevarieerde en internationale commerciële managementcarrière gelopen in heel afwisselende sectoren (mijnbouw, verpakking, juwelen).

Patrice Briol Executive Consultant Lincoln HR Group

Patrice Briol is een naam als een klok in de Franstalige HR-wereld. Van 2012 tot 2020 was hij Group HR Director van Knauf Insulation in Visé (en slaagde er toen ook in het wereldwijde hoofdkwartier naar België te halen). In 2018 werd hij daar bovenop HR Director Knauf Western Europe & Latin America.

Olivier Lambrecht CEO bij Matexi

Een HR-directeur die CEO wordt: dat zien we nog eens graag gebeuren. Olivier Lambrecht begon deze maand bij het bouwbedrijf Matexi, dat in 1945 door de familie Vande Vyvere in Waregem werd opgericht als ‘Maatschappij tot Exploitatie van Immobiliën’. De familie is er nog steeds de baas met de zoveelste generatie, maar professionaliseerde al geruime tijd de raad van bestuur, het management en ook het personeelsbeleid.

Vaarwel Chris Senecaut

Een Grote Madam heeft begin deze week de HR-wereld verlaten voor een eeuwige cruise: Christiane Ceulemans, bekend als Chris Senecaut. Zij was net 80 geworden, fysiek aan het einde, maar mentaal tot het laatste moment alert. Haar vertrek is droevig, maar we voelen vooral respect en sympathie.

Eline Van Poeck Global HR Manager Supply Chain bij Heineken

In de groep Heineken groeide Eline Van Poeck door tot Global HR Manager Supply Chain. Zij was al sinds 2007 actief bij dochteronderneming Alken-Maes, aanvankelijk als HR Officer, vervolgens als Talent Manager en HR Business Partner. Sinds 2015 was zij HR Director.

Karel Bosmans HR Director bij Universiteit Hasselt

Karel Bosmans was langer HR-directeur van het Virga Jesseziekenhuis (nu Jessa) in Hasselt dan HR Square bestaat: meer dan 22 jaar en dat kan tellen. Hij is een van de pioniers in de zorgsector die het niveau van het personeelsbeleid en de arbeidsrelaties in de branche naar een niveau gebracht hebben dat minstens even hoog is als dat in andere sectoren. Terwijl dit ruim 20 jaar geleden aan het begin van zijn ontwikkeling stond.

Natalie Cocquyt HR Manager bij DVC Heilig Hart

Natalie Cocquyt verliet na meer dan 11 jaar het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, waar zij in 2009 startte als P&O-coördinator en later HR Business Partner werd. Cocquyt is master Klinische Psychologie (UGent, 1998). Zij zette haar eerste stappen in HR als uitzendconsulente bij Vedior en werd daarna consultant bij Accea. Van 2006 tot 2009 was zij stafmedewerker HR bij AZ Jan Palfijn in Gent. Vandaag is zij HR Manager bij DVC Heilig Hart in Deinze (ondersteuning personen met een mentale handicap).

Amelie Caes HR Project Coordinator bij Sweco

Amelie Caes behaalde een master Sociologie (KU Leuven, 2011) en een bijkomende master HRM (Antwerp Management School, 2012). Van eind 2012 tot begin 2021 was zij HR Officer bij A.S. Adventure. Nu is zij als HR Project Coordinator aan de slag bij het ingenieursbedrijf Sweco (vroeger bekend als Grontmij).

Annemieke Coveliers People & Organisation Development Manager bij oona

Het communicatiebureau oona trok Annemieke Coveliers aan als People & Organisation Development Manager. Coveliers is master Arbeids- en Organisatiepsychologie (KU Leuven, 2013). Tot eind 2020 werkte zij voor Mercuri Urval als Senior Business Consultant en HR Business Partner.

Lode Godderis volgt Simon Bulterys op als CEO van IDEWE

Lode Godderis is sinds 1 januari 2021 de nieuwe CEO van IDEWE. Hij volgt Simon Bulterys op, die bijna twintig jaar aan het hoofd stond van de externe preventiedienst. Godderis was al twintig jaar aan de slag bij IDEWE, eerst als arbeidsarts en sinds 2017 als directeur Kennis, Informatie en Onderzoek. Die rol combineerde hij met de positie van professor Arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven. Voortaan wijdt Godderis zich aan de dagelijkse leiding van IDEWE, al blijft hij verbonden aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen