< Terug naar overzicht

Vakantieboek voor managers

Auteurs:Maria Heesen, Janine Sloof, Sandra Wouters en andere
Uitgever:Business Contact, 159 blz.
ISBN:97890 470 09597
Prijs:€17.99
Het 'Vakantieboek voor managers' houdt managers (en andere geïnteresseerden) bij de les tijdens de zomermaanden. Gewoon leuk of echt nuttig?

Een vakantieboek om het schooljaar uit te wuiven en de vakantie toch nog een didactische prikkel te geven, bestaat het nog? De jongeren enkele denkoefeningen en herhalingen vlug-vlug meegeven? Nu verschijnt er voor het tweede jaar op rij een heus ‘Vakantieboek voor managers’ (al heette het vorig jaar nog ‘Het grote vakantieboek voor managers’). Jawel, dezelfde schoolse principes schuilen onverbloemd achter het opzet. Zijn managers dan kinderen en, godbetert, pubers die een beetje bij de les gehouden moeten worden?

Oppositie tegen dit boek kan dan ook niet moeilijk zijn: managers (en anderen) moeten tijdens hun vakantie absoluut-absoluut ontspannen. Dan moeten ze beslist niet bezig zijn met de onderwerpen die in dit boek geserveerd worden. Of toch?

Toegegeven, dat is een valabel en zelfs dodelijk argument. Niettemin heeft dit boek zijn merites. Vooral de ‘management summaries’ van een select aantal businessboeken scoren hoog. Op een paar bladzijden krijg je een hoogst interessante en efficiënte samenvatting van een belangrijk managementboek dat de jongste maanden gepubliceerd werd. Er is slechts één jammerlijke zaak aan die samenvattingen: er werden amper vijf boeken geselecteerd. Aan de selectie zelf valt niets af te dingen, probleem is alleen dat je van zoveel fijns, nog meer extra’s gaat verwachten.

Voor het overige valt het boek uiteen in een hutsekluts. Dat hoeft niet altijd negatief te klinken, zeker niet als het om te proeven is tijdens de vakantie. Wereldschokkende zaken vind je er echter niet bepaald en stof om er als herboren uit te komen, valt al evenmin te sprokkelen.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen