< Terug naar overzicht

Total Respect Management

Auteurs:Peter Blokland & Genserik Reniers
Uitgever:LannooCampus, 325 blz blz.
ISBN:97894 014 09551
Prijs:€39.99 euro
Met hun concept 'total respect management' vatten Peter Blokland en Genserik Reniers duurzaamheid heel ruim op. Ook leiderschap krijgt de nodige aandacht.

Met hun concept 'total respect management' vatten Peter Blokland en Genserik Reniers duurzaamheid heel ruim op. Ook leiderschap krijgt de nodige aandacht.

“Winst betekent het geheel van de waarde die je voor alle stakeholders creëert. Dit zijn uiteraard ook de winsten voor je aandeelhouders, maar net zo goed de verdiensten voor en van je medewerkers, je leveranciers of de overheid, die taksen en belastingen int. Het is ook de waarde die je klanten hechten aan de geleverde goederen en diensten.”

Met die ruime omschrijving van ‘winst’, ruim halverwege hun boek, geven Peter Blokland en Genserik Reniers de kern mee van hun concept ‘total respect management’. Op het eerste gezicht lijkt het een andere wimpel voor ‘duurzaamheid’ of ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Dat klopt deels en die begrippen vormen zelfs de essentie van het concept, maar de auteurs verbinden die waarden met de volledige organisatie, het leiderschap en management.

Onlangs haalde HR-professor Jeffrey Pfeffer met een boutade uit naar organisaties die ‘duurzaamheid’ te eng invullen: “Bedrijven zijn meer bekommerd om ijsberen dan om hun medewerkers.” Peter Blokland (een voormalige officier van de Belgische luchtmacht en nu managementconsultant) en Genserik Reniers (HU Brussel en Universiteit Antwerpen) reiken een geïntegreerde methode aan met de nadruk op leiderschap. Dat levert een breed uitwaaierend boek op, tal van verwijzingen naar modellen en managementgoeroes incluis.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen