< Terug naar overzicht

The Art of Performance – The Surprising Science Behind Greatness

Auteurs:Jeroen De Flander
Uitgever:, 194 blz.
ISBN:Lightning Source
Prijs:€24 euro
Wat drijft grote prestaties? En, als we dat te weten zijn gekomen, hoe kunnen we dat inzicht gebruiken om ons potentieel te maximaliseren in ons eigen leven en het leven van de mensen rondom ons? Dat zijn de twee vragen die Jeroen De Flander wil beantwoorden in zijn boek ‘The Art of Performance’.

De Flander schreef eerder al twee heel populaire boeken over performance. In het eerste, 'Strategy Execution Heroes', ging hij op zoek naar hoe geslaagde ondernemingen hun strategie met succes uitvoeren. Zijn vorige boek, 'The Execution Shortcut', gaat dan weer dieper in op de intermenselijke dynamiek en hoe die ervoor kan zorgen dat strategie effectief ook tot succes leidt. In dit derde boek keert hij terug naar het individu en zijn of haar prestaties.

Doorheen het boek hamert De Flander erop dat individueel succes niet alleen te danken is aan talent. Was Mozart zo'n briljant componist en muzikant omdat hij een perfect gehoor had en voor elke toon exact kon zeggen welke noot het was? Neen, klinkt het in het boek, steunend op onderzoek door de Japanse Ayako Sakakibara.

Topprestaties komen er dankzij drie 'engines of greatness', schrijft De Flander op basis van heel wat studies. Het gaat in eerste instantie over wat je wil doen, over passie en zingeving. Ten tweede over wat je kan doen, over oefenen. En ten derde zijn prestaties afhankelijk van wat je effectief ook doet – De Flander heeft het over persistence of volharding. En terwijl elk van die drie waardevol is op zich, ontstaat echte greatness daar waar de drie samenkomen.

Voor HR-verantwoordelijken die alsmaar 'talent' trachten aan te trekken, die steevast medewerkers op hun 'talent' willen inzetten, bevat het boek meer dan voldoende inzichten die een grondige overpeinzing verdienen. (TV)

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen