< Terug naar overzicht

Schurkeneconomie

Auteurs:Loretta Napoleoni
Uitgever:Nieuw Amsterdam, 335 blz.
ISBN:97890 468 0474 2
Prijs:€22.00
Een hogere opleiding zal toekomstige generaties westerlingen niet beschermen tegen hun noodlot dat ze het nieuwe proletariaat van de globalisering zijn. Die sombere voorspelling vinden we in 'Schurkeneconomie' van Loretta Napoleoni.

Loretta Napoleoni, voormalig financieel adviseur van de VN, torst een reputatie als de Cassandra van de globalisering. Ook in haar nieuwe boek 'Schurkeneconomie' toont ze dat na de val van het communisme de politiek het roer uit handen heeft moeten geven. In de landen met ineengestorte regimes vulde de georganiseerde misdaad die leemte op.
Napoleoni heeft het niet alleen over misdaad, ze zet ook uiteen hoe China (dat zichzelf herschapen heeft in een ‘marktstaat’) het werk (en macht) naar zich toe zuigt. Als straks ook de consumptie er op volle toeren draait, loopt het helemaal mis met de westerse economie. De middenklasse heeft al sterk ingeboet in de VS en krijgt nu ook in West-Europa rake klappen. Zo sukkelen de westerse middenklassen stilaan naar een weinig benijdenswaardige status: we worden met zijn allen het nieuwe proletariaat van de globalisering.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen