< Terug naar overzicht

Samenwerken

Auteurs:James Tamm & Ronald Luyet
Uitgever:Spectrum, 360 blz.
ISBN:97890 274 7831 3
Prijs:€24.00
Tamm en Luyet schuiven een methode naar voren om een groep individuen om te scholen tot een team, dat erkent dat samenwerken een kerneigenschap is waaraan hij absoluut moet voldoen.

Samenwerken is niet simpelweg een nieuwe methode van zakendoen die kan worden opgelegd, zoals een nieuw schema om kosten te berekenen. Veel bedrijven hebben dat door schade en schande geleerd. Dat gebeurde toen ze teams probeerden op te bouwen zonder eerst de werknemers de vaardigheden bij te brengen, die nodig zijn voor effectief teamwerk. Zonder samenwerkingsvaardigheden is een team gewoon een groep individuen met elk een eigen agenda. En wat als je jarenlang de werknemers aangemoedigd hebt om een ‘ster’ te worden, die op individueel niveau zijn bijdrage levert en daar ook op afgerekend wordt? Dan kan je niet plots de knop omdraaien en resoluut teamwerk prediken.
Dergelijke getuigenissen vinden we in 'Samenwerken', een handboek van voormalig rechter James Tamm en psychotherapeut Ronald Luyet. Ze schuiven een eigen methode naar voren om een losse groep individuen om te scholen tot een hecht team. Dat gebeurt aan de hand van vijf ‘essentiële vaardigheden’:

1. Intentie tot samenwerken.
2. Eerlijkheid en luisterbereidheid.
3. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf.
4. Wees je bewust van jezelf én van anderen.
5. Probleemoplossing en onderhandelen.

Haast onvermijdelijk in dit soort boeken, trappen ook Tamm en Luyet vrank en vrij een serie wijdopen deuren in. En wat al even onvermijdelijk lijkt: de auteurs psychologiseren en vereenvoudigen tot er van reële situaties bitter weinig rest. Toch blijven de tips de moeite waard. In samenwerken kan je immers nooit volleerd zijn.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen