< Terug naar overzicht

Presenteren

Auteurs:de Koning Nico
Uitgever:Academic Service, 168 blz.
ISBN:90 395 2127 1
Prijs:€17.00
Met het handboek Presenteren helpt Nico de Koning uw presentatietechniek te verbeteren, met behoud van uw persoonlijke stijl. Het boek richt zich niet op personen met een fobie om in het openbaar te verschijnen. Het leert geen doodsangsten te overwinnen, maar schaaft uw techniek bij en geeft steun aan wat onzekere sprekers.

 


Nico de Koning is docent en directeur van Plato trainers & consultants. Hij verzorgt presentatietrainingen voor uiteenlopende groepen en zoekt naar evenwicht tussen creativiteit, enthousiasme, contact en heldere informatieoverdracht. Zijn boek ‘Presenteren’ maakt deel uit van de 24-delige reeks ‘Competent managen’, over evenveel vaardigheden die een manager moet hebben, alle afgeleid uit de bekende theorie van Robert E. Quinn. Die beschrijft vier filosofieën die de afgelopen honderd jaar hun stempel hebben gedrukt op het management van organisaties en die elk aan de manager een andere rol toedichten. Een van die filosofieën is het open-systeemmodel. Dat ziet de manager als vernieuwer en netwerker, de figuur die de onderneming moet helpen overleven in turbulente tijden. Een manager van dit type moet met overredingskracht zijn ideeën kunnen brengen. Presenteren is dan een belangrijke vaardigheid.


De Koning heeft niet de ambitie de angsten weg te nemen van personen die doodsbang zijn om in een groep te spreken, voor wie presenteren een nachtmerrie is. Zijn pragmatische handleiding is ook overbodige lectuur voor wie zich achter een microfoon als een vis in het water voelt. Wie ‘Presenteren’ doorleest, bokst daarna geen cabaretshow in elkaar. “Het doel is u te helpen uw boodschap op een professionele en vertrouwenwekkende manier over te brengen”, luidt het bescheiden. “Dit boek is erop gericht uw persoonlijke competenties op het gebied van mondelinge communicatie, overtuigingskracht, persoonlijke effectiviteit en aanpassingsvermogen te ontwikkelen. Het uitgangspunt is dat u uw huidige presentatietechniek verbetert met behoud van uw persoonlijke stijl.” Om dat te bereiken koos Nico de Koning voor een luchtige formule met logisch opgebouwde hoofdstukken en een heldere layout. Boordevol praktische tips.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen