< Terug naar overzicht

Paradoxaal leiderschap

Auteurs:Ivo Brughmans
Uitgever:, Boom Uitgevers, 205 blz. blz.
Prijs:€24.95
'Paradoxaal leiderschap' vergt niet alleen een management met een duidelijke kijk op diversiteit, maar ook een HR-beleid dat volop inzet op het benutten van de verschillen.

'Paradoxaal leiderschap’ gaat over het benutten van de kracht van tegenpolen. Dat lazen we op de achterflap en het maakte ons niet meteen warm om het boek open te slaan. Was dit immers niet een zoveelste pleidooi om tot compromissen te komen, een briljant procedé om het status-quo te betonneren en echte vernieuwing op een doodlopend spoor te rangeren? Een compromis lijkt veilig en voorspoedig, maar het ontneemt ons het zicht op de afgrond. Een compromis houdt iedereen tevreden, maar maakt niemand gelukkig.

Een vlugge blik op het cv van de auteur maakte evenwel nieuwsgierig. Antwerpenaar Ivo Brughmans (1965) studeerde filosofie in Gent, internationale politiek in Antwerpen en bedrijfskunde in Brussel. Al jarenlang werkt hij vanuit Utrecht als managementconsultant bij PA Consulting Group. Als er iemand iets zinnigs kan vertellen over tegenpolen verbinden, moet dat wel een filosoof zijn die dagelijks geconfronteerd wordt met de praktische problemen van het bedrijfsleven.

Dat werd al duidelijk in zijn vorige boek ‘De kunst van het paradoxale leven’ (Lannoo, 2013), waarin duidelijk wordt dat het beruchte ‘en-en’-verhaal niet hoeft uit te monden in een flets compromis, maar in een synthese die de kracht van de diverse polen verenigt tot iets nieuws. Hoe doe je dat? Die zoektocht past Brughmans nu toe op werkvloer. Dat vergt niet alleen een management met een duidelijke kijk op diversiteit, maar ook een HR-beleid dat volop inzet op het benutten van de verschillen. Brughmans reikt alvast een leidraad daartoe aan. (Lars De Decker)

  • Paradoxaal leiderschap – Soepel schakelen tussen tegenpolen
  • Ivo Brughmans
  • Boom Uitgevers, 205 blz., € 24,95
  • ISBN 97890 58754 479

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen