< Terug naar overzicht

Op zoek naar de nieuwe Steve Jobs

Auteurs:Nolan Bushnell & Gene Stone
Uitgever:Lev (Bruna), 255 blz.
ISBN:97894 005 04097
Prijs:€19.95
Zijn er nog Steve Jobsen? Ja, maar bedrijven versmachten ze door hun regelneverij, bureaucratie en aversie van risico’s (en excentriekelingen). Atari-oprichter Nolan Bushnell en Gene Stone zoeken uit hoe je ze dan wel vindt én houdt.

Een larger-than-life ondernemer van het gehalte van Nolan Bushnell vind je niet zomaar. De kranige zeventiger werd bekend als medestichter van spelcomputerpionier Atari. Later volgden meer dan twintig start-ups, waaronder pizzaketen Chuck E. Cheese en recentelijk Brainrush, waarmee hij het “inefficiënte” onderwijs radicaal wil verbeteren met hedendaagse leerprocessen die sneller laten leren én de ‘goesting’ voor leren zouden moeten stimuleren.

Bushnell was ook de man die in 1974 een amper 19-jarige rare snuiter aanwierf bij Atari, ene Steve Jobs. Hij geloofde rotsvast in de gepassioneerde jongeman. Al was hij blij dat Jobs vooral ’s nachts wilde werken (en zo zijn collega’s niet te zeer irriteerde). Uiteindelijk heeft Bushnell dan maar douches laten installeren, want Jobs woonde zowat in zijn kantoor.

Bushnell kon hem niet houden (in 1976 richtte Steve Jobs Apple op), maar bleef wel bevriend (en verbijt nog steeds de spijt dat hij destijds het aanbod afsloeg om als derde man mee te investeren in Apple). In ‘Op zoek naar de nieuwe Steve Jobs’ gebruikt Bushnell zijn overleden vriend als metafoor om uit te zoeken hoe bedrijven ambitieuze creatievelingen in hun rangen kunnen krijgen (en houden). Het boek wisselt anekdotes af met kordaat advies. Zijn er nog Steve Jobsen? Ja, maar bedrijven versmachten ze door hun regelneverij, bureaucratie en aversie van risico’s (en excentriekelingen).

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen