< Terug naar overzicht

Mentaal kapitaal

Auteurs:Elke Geraerts
Uitgever:Lannoo, 208 blz.
ISBN:97894 014 03962
Prijs:€19.99
Elke Geraerts, doctor in de Psychologie, wil de mentale weerbaarheid en bevlogenheid van werknemers opkrikken. Hoe houden we het hoofd koel in deze dolle wereld en vallen we niet ten prooi aan een burn-out? Ze geeft tips in 'Mentaal kapitaal'.

Wie aan de slag is in een organisatie die de flexibiliteit van ‘het nieuwe werken’ omarmt, presteert gemiddeld iets beter, is iets gemotiveerder en voelt zich wat sterker betrokken. Gemiddeld klagen die werknemers iets minder over stress. Dat weten we uit onderzoek van Frederik Anseel, professor Organisatiepsychologie aan de Universiteit Gent. Leve de flexibiliteit, hoe meer, hoe liever? Dat is niet wat Anseel poneert, merkt Elke Geraerts op in haar boek ‘Mentaal kapitaal’: “Die positieve effecten zijn minder groot dan algemeen wordt aangenomen, en hij wijst er ook op dat niet iedereen baat heeft bij thuiswerk. Sommige mensen functioneren beter in een klassieke nine-to-five-omgeving.”

Geraerts, doctor in de Psychologie, was eerder onder meer te vinden aan de universiteit van Harvard, maakt deel uit van het netwerk van het World Economic Forum en is vennoot bij Better Minds at Work, dat de mentale weerbaarheid en bevlogenheid van werknemers wil opkrikken. Dat is precies wat ze ook met dit boek wil bereiken: hoe houden we het hoofd koel in een wereld die almaar drukker wordt, in een werk dat ons ook thuis niet meer met rust laat, in een leven waar mails, selfies en tweets ons haast letterlijk constant wakker houden? Hoe vallen we niet ten prooi aan burn-out, die al bijna 10 procent van de werkenden te grazen heeft genomen?

Geraerts wisselt onderzoeken en voorbeelden af met duidelijke tips. Ze houdt een kruistocht tegen multitasken, onderwijst hoe we prioriteiten moeten stellen en leert ons de nodige rust in te bouwen.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen