< Terug naar overzicht

Loopbaanzelfsturing

Auteurs:Adriaan Hoogendijk
Uitgever:Business Contact, 191 blz.
ISBN:97890 470 0073 0
Prijs:€22.00
Het komt er niet alleen op aan een voortreffelijke loopbaan uit te stippelen, je moet je ook goed voelen, stelt Adriaan Hoogendijk. Lessen voor iedereen, zeker ook voor HRM’ers en coaches.

“De wereld wordt geen paradijselijk oord zolang niet alle mensen een artiestenziel hebben – ik bedoel zolang ze geen plezier vinden in hun werk.” Die opmerking van Auguste Rodin, de beeldhouwer die De denker creëerde, mag niet verbazen in een boek van een loopbaanadviseur annex coach. Adriaan Hoogendijk schreef eerder De schoonheid van coaching, nog een titel waarin zakelijkheid en een zweem van zweverigheid elkaar de hand reiken. Dezelfde ambivalentie typeert Loopbaanzelfsturing. Het functionele van de titel wordt gecounterd door de ondertitel Bezieling en vitaliteit.
Die tweesporenstrategie zorgt er niet alleen voor dat de ernst, de ambitie en het calculerende van een carrièreplan verzoend wordt met de vraag of de coachee dat ook zelf écht wil. Kortom, wil iemand een rijkgevulde carrière nastreven louter met het oog op status en loon? Geluk of gewoon plezier in het werk hoeft daar niet bij te zijn. Hoogendijk adviseert wél vanuit dat dubbele perspectief van carrière en geluk. Hij reikt vaardigheden aan om na te gaan of je loopbaan nog wel op koers ligt. Maar hij heeft het evengoed over het ‘volgen van je hart’ en het ‘aanwenden van je creativiteit’. Bovendien doet hij dat voor de verschillende levensfasen. Allicht kijkt een starter anders naar een carrière dan een midveertiger.
Het boek zelf kan ook vanuit twee perspectieven bejegend worden: om zelf je loopbaan in goede banen te leiden, maar het is tevens handig en informatief voor coaches. En voor HR-managers die inzicht willen in behoeften en aspiraties.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen