< Terug naar overzicht

Kopmannen

Auteurs:Jan De Schepper
Uitgever:LannooCampus, 220 blz.
ISBN: 97894 014 21089
Prijs:€19.99
In ‘Kopmannen’ zoekt Jan De Schepper inzichten en werkwijzen uit de sport die de managementwereld kunnen verrijken en vice versa.

Paul Van Den Bosch, vooral bekend als coach van veldrijdersicoon Sven Nys, getuigt dat de nieuwe generatie atleten steeds minder een blind vertrouwen heeft in de coach. Via sociale media en ‘peer pressure’ gaan ze alles zelf opzoeken, merken dat hun rivalen een ander dieet volgen of anders trainen. Dan volgt al gauw een discussie. Dat hoeft niet slecht te zijn, de coach moet dan immers met de juiste argumenten kunnen uitleggen waarom hij het met hem of haar over een andere boeg gooit. Dat gaat over fysieke zaken, tests en wetenschappelijk gestutte bevindingen, maar ook het mentale mag niet veronachtzaamd worden. “Want zonder zelfvertrouwen dient zelfs het strakste trainingsschema tot niets.”

In ‘Kopmannen’ zoekt Jan De Schepper inzichten en werkwijzen uit de sport die de managementwereld kunnen verrijken en vice versa. Als voormalig topmanager bij Telindus en Belgacom én als jeugdcoach bij KV Mechelen kent hij beide werelden van binnenuit. Momenteel zetelt hij in tal van raden van bestuur en adviseert hij ondernemingen. Zo’n onderwerp boeit, al heeft dat ongetwijfeld ook te maken met nogal wat quotes en bijwijlen heeft het allemaal een beetje weg van ‘namedropping’. Dit is best een aangenaam, leesbaar boek, waarin her en der inzichten te sprokkelen zijn, maar leg de lat ook niet te hoog. Uiteindelijk brengt dit boek geen echt nieuwe, afgeronde, coherente visie op leiderschap en coaching, maar dat was ook niet het opzet.

 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen