< Terug naar overzicht

Hoe hoog leg je de lat?

Auteurs:Jan Mouton & Wim Vandeven
Uitgever:Lannoo, 160 blz.
ISBN:ISBN 97890 209 7967 1
Prijs:€19.00
Hoogspringster Tia Hellebaut veroverde olympisch goud in Peking. Haar trainer Wim Vandeven en consultant Jan Mouton gieten hun ervaring in een managementboek.

Alsmaar meer sportcoaches passen hun kennis en ervaring toe op businesswereld. Vorige maand presenteerden we hier nog ‘Alleen winnen telt’ van Johan Bruyneel, de West-Vlaming achter de wielerhelden Lance Armstrong en Alberto Contador. Wie iemand naar succes kan leiden op sportief vlak, kan die kneepjes misschien ook aanwenden om iemand beter te doen scoren op persoonlijk en professioneel gebied.
Dat willen Wim Vandeven en Jan Mouton beslist ook aantonen in ‘Hoe hoog leg je de lat?’ Vandeven is de trainer (en partner) van Tia Hellebaut, die op de jongste Olympische Spelen de gouden medaille haalde met een sprong over 2,05 meter. Coauteur Mouton verdiende zijn sporen vooral als managementcoach, onder meer van directieteams. Ook dit auteursduo geeft een inkijkje in het spartaanse leven van de topsporter, maar de uitgave is op de eerste plaats nadrukkelijk een managementboek. De tips voor de topatleet worden omgebogen naar regels voor verbetering op de werkvloer (en elders).
Een uitputtend managementboek hebben Vandeven en Mouton er niet van gemaakt. Ze pakken uit met nuchter advies, dat hier en daar een beetje te veel naar open doel trapt, maar dat finaal wel de essentie van ontwikkelingstrajecten weet te vatten. Opvallend is dat sportcoaches ook steevast de opmerking maken dat er geleerd moet worden uit mislukkingen. “Vele mislukkingen komen van mensen die zich niet realiseren hoe dicht ze bij succes waren toen ze opgaven”, zei Thomas Edison al. Gooi de handdoek dus niet te vlug, blijf leren. Hoe pakt de coach dat aan? “Door te corrigeren zonder te kwetsen.” Durf ook hoger te mikken. ?

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen