< Terug naar overzicht

Feedback is een cadeautje

Auteurs:Douglas Stone & Sheila Heen
Uitgever:Maven Publishing, 430 blz.
ISBN: 97894 9184 5369
Prijs:€22
In ‘Feedback is een cadeautje’ leren Douglas Stone en Sheila Heen ons hoe feedback te geven én hoe ermee om te gaan.

Wanneer we zelf een werk of iemand becommentariëren, is dat uiteraard geen kritiek, maar louter constructief bedoelde feedback (alleen wanneer we echt een bloedhekel hebben aan iets of iemand, durven we heel misschien toegeven dat het werk of die persoon waardeloos is). Als we echter zelf beoordeeld worden, dan zien we alleen de negatieve kritiek, die vanzelfsprekend volledig voortvloeit uit het onbegrip, de onkunde en het slechte karakter van een onverbeterlijke muggenzifter. Herkent u die reacties? Of hebt u een olifantshuid gekweekt?

In ‘Feedback is een cadeautje’ willen Douglas Stone en Sheila Heen ons leren hoe feedback te geven én hoe ermee om te gaan. De auteurs zijn beide hoogleraar Rechten aan Harvard Law School en oprichter van Triad Consulting Group (gespecialiseerd in communicatie en het oplossen van conflicten op het werk). In de VS hebben ze met ‘Difficult Conversations’ al een besteller op hun naam. Met evaluaties, kritiek of feedback blijven ze in dezelfde sfeer. Zelfs een goedbedoelde opmerking kan immers al voor een conflictsituatie zorgen.

Met een stortvloed aan voorbeelden houden Stone en Heen ons een spiegel voor. Dat doen ze in beide richtingen: zowel als gever en als ontvanger van feedback. Uit al die anekdotes puren ze de nodige tips om feedback constructief te benaderen. Bovendien geven ze hun advies meer overtuigingskracht door de verwijzingen naar talloze studies. Een nuttig boek, maar de auteurs vallen wel eens in herhaling.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen