< Terug naar overzicht

De vier

Auteurs:Scott Galloway
Uitgever:, Uitgeverij Lev 318 blz.
Prijs:€24.99
In 'De vier' ontrafelt Scott Galloway het 'verborgen' DNA van Amazon, Facebook, Google en Apple. Ook een bijzonder interessante analyse voor HRM'ers...

“Samenvattend kun je zeggen dat er nooit een betere tijd is geweest om uitzonderlijk te zijn, en een slechtere tijd om gemiddeld te zijn. Dat is één van de grootste effecten van het ontwrichtende klimaat dat gecreëerd is door de opkomst van de ‘loterij-economie’: door de digitale technologie ontstaat een markt waarin de leider met vrijwel alle winst naar huis gaat.” Dat concludeert Scott Galloway – zelf een uitzonderlijk personage als oprichter van negen bedrijven, YouTube-ster en professor Merkstrategie en Digitale Marketing aan de Stern School of Business van de New York University – in ‘De vier’, een goed gestoffeerd boek waarin hij op zoek gaat naar het ‘verborgen DNA’ van Amazon, Facebook, Google en Apple.

Hoe is het die vier giganten gelukt om ons leven zo te infiltreren, dat ze vrijwel onmogelijk te vermijden (of zelfs te boycotten) zijn? Waarom vergeeft de beurs ze zondes die andere bedrijven al gauw zouden verwoesten? Kunnen ze nog wel aan het wankelen gebracht worden?

Je moet ze eerst leren begrijpen én de gevolgen van hun strategie doorgronden, doceert Galloway. Een belangrijk voorbeeld: de waarde van de allerbeste producten in een bepaalde niche rijst de pan uit door de globalisering van de markt, maar de prijs van de mindere of gewone producten stort in. Hetzelfde gebeurt op de arbeidsmarkt. Als je uitzonderlijk bent, hengelt iedereen naar je. Als je gewoon goed bent, moet je de concurrentie met een enorme massa aangaan, wat kan betekenen dat je uit de boot valt. Niet te missen lectuur.

  • De vier – Het verborgen DNA van Amazon, Facebook, Google en Apple
  • Scott Galloway
  • Uitgeverij Lev, 318 blz., € 24,99
  • ISBN 97894 005 0855

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen